Kráľ valčíkov André Rieu prvýkrát navštívi Slovensko už na jar!

Jeho koncerty sú jedinečné a jeho tajomstvom je radosť z hrania! Hovoríme o huslistovi, skladateľovi, aranžérovi a dirigentovi André Rieu, ktorý získal svoj titul Kráľa valčíkov už začiatkom deväťdesiatych rokov, kedy sa rozhodol špecializovať sa na takzvanú ľahkú klasiku, a to najmä na viedenskú salónnu hudbu rokov dávno minulých.

Ročne jeho koncerty, na ktorých ho sprevádza jeho ansámbel Johann Strauss Orchestra, po celom svete navštívi viac ako šesťstotisíc ľudí, vďaka čomu sa zaraďuje medzi také hviezdy, ako je Elton John, Depeche Mode, Cher či Bon Jovi.

Repertoár jeho koncertov je vlastne vopred daný – tvoria ho skladby Johanna Straussa doplnené o kompozície niekoľkých ďalších autorov ľahšej klasiky a operety. Orchester pôvodne pozostával z dvanástich hudobníkov, no neskôr sa rozrástol na vyše päťdesiatčlenné obsadenie. Postupom času Európa začala podľa Rieuových huslí a pod jeho taktovkou opäť tancovať valčík. Táto vlna sa zanedlho preniesla aj do Spojených štátov a Japonska, pred časom zasiahla aj Austráliu.

André Rieu

Je preto veľmi potešujúce, že André Rieu nezabúda ani na slovenských fanúšikov a v rámci nadchádzajúceho turné ho u nás budeme môcť privítať už 27. mája 2016!

André Rieu patrí k najúspešnejším hudobníkom posledných dekád. Doteraz predal vyše 40 miliónov albumov a DVD, získal 411 platinových a 171 zlatých platní a na Facebooku ho sleduje viac ako 1,6 miliónov fanúšikov. Jeho prácu si vážia aj kolegovia z iných brandží show businessu. Počnúc Jermaine Jacksonom cez Heineho až po Anthony Hopkinsa – tí všetci v minulosti s týmto hudobným virtuózom, ktorý počas svojich vystúpení hrá na legendárne husle Stradivari z roku 1732, spolupracovali a následne sa stali jeho veľkými fanúšikmi. Niet sa čomu čudovať. Rieu sa počas svojich koncertov už dávno nesústredí len na vážnu hudbu, ale návštevníci jeho koncertov sa môžu tešiť aj na tie najkrajšie melódie z muzikálov, opier a filmov, ktorých interpretáciu často sprevádzajú aj uznávaní medzinárodní sólisti.

André Rieu na jar budúceho roka absolvuje veľké turné po Nemecku, na ktoré nadviaže dvomi koncertmi v Bratislave a v Prahe. Vstupenky na tieto vystúpenia sú k dostaniu v sieti Ticketportal od 7. septembra, kedy sa začal ich predpredaj.

André Rieu prvýkrát navštívi Slovensko už na jar 2016! Zakrúžkujte si v diároch dátum  27. mája 2016, kedy uznávaný huslista a jeho Johann Strauss Orchestra roztancujú bratislavskú SLOVNAFT Arenu! 

www.andrerieu.com

Zdroj: Universal Music s.r.o.