Košická Tabačka spúšta koncertnú sériu interpretov z labelu Exitab!

Košické nezávislé centrum Tabačka síce 1. novembra koncertom Midi Lidi vstúpilo do štádia svojej rekonštrukcie, naďalej však budú pokračovať v organizovaní kultúrnych akcií v rozšírených priestoroch jeho kaviarne.

V rámci novej koncertnej série Exitab piatky v Tabačke si vynovený priestor odskúša už tento týždeň čerstvý debutant zo stajne Exitab Ink Midget. Ten 16. novembra predstaví svoj čerstvý album Re-Leave, o týždeň sa v Tabačke predstaví ďalší debutant, ambientný Casi Cada Minuto.

Adam Matej, teda Ink Midget  svojim Re-Leave nadväzuje  na takmer dva roky staré Split LP s Pjonim, upgradeovanou verziou IDM, no reflektuje i najnovšie dianie na britskej klubovej bassovej scéne. Žánrových škatuliek sa ale nepridŕža, klubové vplyvy zaobaľuje jemnými zašumenými melódiami, podivnými hlukmi, akustickými nástrojmi, či field-recordingom. Na albume Re-Leave (https://exitab.exitmusic.org/album/re-leave), ktorý vyšiel 12. novembra ako CD a bezplatný download sa medzi hosťami objavuje i spomínaný Pjoni či Sifon z WWW.

Pôvodom košičan Slavo Herman, vydávajúci pod menom Casi Cada Minuto vydal svoj album In White Rooms (https://exitab.exitmusic.org/album/in-white-rooms) v októbri,  na ktorom experimentuje s minimalistickými ambientnými textúrami v psychedelickom opare. Rovnako ako Midgetov album, i In White Rooms vyšiel v podobe bezplatného downloadu a CD.

Séria Exitab piatky v Tabačke bude prebiehať každý piatok najbližšie mesiace. Postupne sa v nej predstavia aj ďalší reprezentanti tejto značky vrátane Pjoniho, Dead Janitora, Stroona, The Ills i ďalších.

Zdroj: Exitab