Korben Dallas vydajú album Bazén a vyrazia na turné.

Korben Dallas pripravujú vydanie nového albumu. V marci 2019, dva roky po predchádzajúcej štúdiovke Stredovek, sa na pulty predajní dostane šiesty album kapely. Bude sa volať Bazén a jeho producentom je britský hudobník a skladateľ Eddie Stevens, známy zo spolupráce s interpretmi ako Moloko, Sia, či u nás Jana Kirschner.

“Tento album je pre nás výnimočný,” hovorí basgitarista Korben Dallas Lukáš Fila. “Chceli sme skúsiť niečo nové, experimentovať. Oslovili sme ako producenta Eddieho Stevensa a výsledkom je niečo, čo sa vymyká našej doterajšej tvorbe aj z hľadiska postupov pri nahrávaní, aj z hľadiska výsledného zvuku. Zároveň je to náš prvý album, na ktorom hrá Ľubo Petruška nie ako špeciálny hosť, ale už ako plnohodnotný člen kapely,” dodáva Fila.

Kapela spolu so Stevensom v týchto dňoch finišuje s prácami na albume, pripravujú sa aj klipy k viacerým skladbám. Album naživo predstavia na slovensko-českom turné, v rámci ktorého v marci a apríli zavítajú do deviatich miest. Generálka nového programu sa uskutoční 7. marca v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom, prvý koncert samotného Bazén Tour bude 15. 3. v Banskej Bystrici.

Krst albumu prebehne 20. marca na koncerte v bratislavskom MMC, kde sa ako špeciálny hosť predstaví progresívna jazz-rocková kapela Darkness Positive, ktorá práve tento týždeň získala nomináciu kritikov na album roka na cenách Radio_Head Awards. “Kapelu Darkness Positive sledujeme už dlhšie, pred dvoma rokmi som im mal krstiť ich debutové EP,” hovorí bubeník Korben Dallas Ozo Guttler. “Majú nadhľad, vtip, hrajú neskutočne. Keď nám náš manažér Matúš Németh poslal návrhy na predkapelu a boli medzi nimi aj chalani, nemali sme čo riešiť,” dodáva.

Ďalšiu zaujímavosť k pripravovanému turné prezrádza spevák a gitarista kapely Juraj Benetin. “Album s nami nahrávali aj tri vokalistky, ktoré sme spoznali vďaka spolupráci so súborom Cambiar la Música: Katka Bieliková, Helena Šabová a Katka Mojžišová. Dievčatá sú veľmi šikovné a povedali sme si, že by určite mali byť súčasťou skladieb z Bazénu aj v ich živom prevedení. Na koncertoch turné teda s nami uvidíte vystupovať aj toto vokálne trio,” uzatvára Benetin.

Vstupenky na slovenské koncerty Bazén Tour predávajú siete Ticketportal a Predpredaj.sk. Predpredaj lístkov na české koncerty turné zabezpečujú jednotlivé kluby.

Korben Dallas – Bazén Tour 2019:
15. 3. Banská Bystrica – Robotnícky dom
16. 3. Košice – Kasárne / Kulturpark
20. 3. Bratislava – Majestic Music Club (špeciálny hosť: Darkness Positive)
29. 3. Žilina – Smer Klub 77
30. 3. Nitra – Nájomná jednotka 210
3. 4. Brno – Kabinet múz
11. 4. Ostrava – Garage
12. 4. Valašské Meziříčí – M-klub
27. 4. Praha – Palác Akropolis

Zdroj: Matúš Németh, manažér Korben Dallas