Korben Dallas predstavia nový album Banská Bystrica na koncertoch so Zrní.

Korben Dallas v týchto dňoch finišujú s prácami na treťom albume, ktorého vydanie je naplánované na október. Album sa bude volať Banská Bystrica a rovnako ako predchádzajúci album Karnevalová vrana vyjde na labeli Slnko Records.

Nový album Korben Dallas predstavia na sérii spoločných koncertov s českou skupinou Zrní. Spolupráca oboch kapiel sa začala na jar tohto roku, kedy si Korben Dallas zahrali ako hostia na koncertoch Zrní v Českej republike. Na jeseň sa garde obráti a obe skupiny sa spoločne predstavia v štyroch slovenských mestách. Koncert v bratislavskom MMC bude zároveň krstom nových albumov oboch kapiel, keďže aj Zrní prichádzajú na jeseň s albumovou novinkou pod názvom Následuj kojota. Okrem Bratislavy sa ďalšie spoločné koncerty uskutočnia v Žiline, Košiciach a Prešove. Vstupenky na koncerty sú už k dispozícii v predpredaji v sieti Ticketportal.

Korben Dallas promo foto

Okrem štyroch spoločných koncertov so Zrní bude mať turné k albumu Banská Bystrica aj ďalšie zastávky. Na Slovensku sa Korben Dallas predstavia na klubových koncertoch v Nitre, Trnave, Banskej Bystrici či Martine. V Českej republike ich čaká koncert v brnianskom klube Fléda a v pražskom Rock Café, kde prebehne český krst nového albumu. Termíny koncertov sú uvedené na konci článku.

Korben Dallas sa za pár rokov vypracovali z undergroundovej scény na jednu z najžiadanejších slovenských klubových a festivalových kapiel. Debutovým albumom Pekné cesty zaujali kritikov, výraznejšie sa presadili s druhým albumom Karnevalová vrana. Na tohtoročných Radio_Head Awards získali ceny za najlepší album, singel a najlepšiu koncertnú kapelu. Na jeseň kapela vydáva tretí album s názvom Banská Bystrica, ktorý pokrstí 29. októbra na koncerte v bratislavskom MMC. Korben Dallas sú Juraj Benetin (spev, gitara), Lukáš Fila (basgitara) a Ozo Guttler (bicie).

Zrni promo foto

Kladnianska skupina Zrní dnes patrí medzi stálice českej alternatívnej scény. Prelomový album Soundtrack ke konci světa jej vyniesol cenu Anděl za objav roka 2012. Na Slovensku zaujali mnohých fanúšikov skvelým vystúpením na minuloročnej Pohode. Aj Zrní vydávajú na jeseň nový, v poradí štvrtý štúdiový album pod názvom Následuj kojota. Album vychádza 12. septembra a jeho slovenský krst prebehne tiež na koncerte v MMC 29. októbra.

Spoločné koncerty Korben Dallas a Zrní:
29.10. Bratislava – Majestic Music Club
30.10. Žilina – Rock ‚n‘ Rolla bar & grill
31.10. Košice – Kasárne/Kulturpark
1.11. Prešov – PKO Čierny orol

Ďalšie koncerty Korben Dallas v rámci turné k albumu Banská Bystrica:
21. 10.Trnava – Art Klub
22. 10.Praha – Rock Café (český krst albumu)
8. 11. Banská Bystrica – CNK Záhrada
12. 11. Brno – Fléda
14. 11. Nitra – Music a Cafe
6. 12.   Martin – Lounge

Korben Dallas + Zrni vizual

Zdroj: Korben Dallas