Korben Dallas pokračujú v Bazén Tour, zahrajú aj s Davidom Stypkom.

Korben Dallas na jeseň pripravujú pokračovanie turné k tohtoročnému albumu Bazén. Na jar ho kapela predstavila v deviatich slovenských a českých mestách, v lete na festivaloch ako Pohoda či Grape. Na jeseň so svojím novým programom zavítajú do štyroch slovenských miest, ktoré nestihli navštíviť na jar.

Postupne sa predstavia v Humennom, Prešove, Trnave a Martine. “Zhodou okolnosti vo všetkých štyroch mestách budeme mať koncerty v kluboch, v ktorých sme doteraz nikdy nehrali,” hovorí frontman kapely Juraj Benetin. “V Humennom to bude náš prvý koncert vôbec, v Prešove sa tešíme do nového klubu Stromoradie, ktorý otvorila partia ľudí okolo nášho kamaráta Martina Višňovského z Chiki liki tu-a. V Trnave sa tešíme do nového priestoru Malý Berlín, ktorý je súčasťou skvelého projektu Nádvorie. A v Martine si konečne zahráme v známom kultúrnom centre Bar Museum,” uzatvára Benetin.

Okrem štyroch menších klubových koncertov čakajú Korben Dallas aj tri veľké spoločné koncerty s českou skupinou David Stypka & Bandjeez. Stypka s kapelou sa najprv predstaví ako špeciálny hosť Korbenov v bratislavskom Majestic Music Clube, začiatkom decembra si potom úlohy vymenia na koncertoch v Brne a Prahe. Stypka sa podobne ako Korben Dallas pohybuje na rozhraní medzi mainstreamovou a alternatívnejšou hudbou. Získal Cenu Anděl 2017 ako sólový interpret roku a v súčasnosti pracuje na novom albume Dýchej. Spevák mal spoluprácu s Korben Dallas vyhliadnutú už dávnejšie. “Kedysi som počul nejaký ich album, ale úplne ma dostali až naživo na malej scéne na festivale Colours of Ostrava. Odvtedy som vedel, že s touto kapelou si chcem zahrať. Sú bez preháňania mojou najobľúbenejšou slovenskou skupinou,” hovorí Stypka.

Na tri spoločné koncerty so Stypkovou kapelou sa teší aj bubeník Korben Dallas Ozo Guttler. “Davida a kapelu Bandjeez sledujem už pár rokov,” hovorí. “Veľmi sa teším, aký úspech v Čechách a na Morave majú a že sa im podarilo preraziť s tvorbou, ktorá, zjednodušene povedané, zvyšuje u poslucháčov latku. Chalani z kapely Bandjeez sú naša krvná skupina, určite to budú to skvele koncerty,” dodáva Guttler.

Od vydania albumu Bazén hrávajú Korben Dallas nielen s novým stálym členom, gitaristom Ľubom Petruškom, ale aj s trojicou vokalistiek. S Katarínou Bielikovou, Helenou Šabovou a Kateřinou Mojžišovou sa za tie mesiace kapela veľmi dobre zžila. “Keď sme dievčatá pozvali na prvých pár koncertov, asi sme ani netušili, aký veľký krok robíme,” spomína basgitarista Lukáš Fila. “Zrazu je nás na pódiu viac a takmer polovica zostavy je ženská, v hudbe sa objavujú nové farby a nová energia. Navyše ešte stále sme vo fáze, že každý koncert je iný, stále beží intenzívna interakcia.” Vokalistky budú Korben Dallas doprevádzať aj na všetkých jesenných koncertov Bazén Tour.

Vstupenky na slovenské koncerty turné sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal, pričom v Humennom, Prešove a Martine sa predávajú aj priamo v kluboch. Lístky na české koncerty sa dajú kúpiť na weboch miestnych klubov či v sieti GoOut.cz.

Korben Dallas – Bazén Tour – jeseň 2019:
25. 10. Humenné – History Art & Music Club
26. 10. Prešov – Stromoradie
7. 11. Bratislava – Majestic Music Club, + David Stypka & Bandjeez
20. 11. Trnava – Malý Berlín
22. 11. Martin – Bar Museum
2. 12. Brno – Fléda, + David Stypka & Bandjeez
3. 12. Praha – Lucerna Music Bar, + David Stypka & Bandjeez

Zdroj: Matúš Németh, manažér Korben Dallas