Korben Dallas a Fallgrapp sa predstavia na spoločnom koncerte.

Bratislavská skupina Korben Dallas momentálne prežíva veľmi plodné obdobie. V októbri jej vo vydavateľstve Slnko Records vyšiel nový album Banská Bystrica, ktorý kapela v súčasnosti predstavuje na koncertoch v plných kluboch a koncertných sálach na Slovensku aj v Českej republike.

Spomedzi všetkých koncertov turné sa najrýchlejšie vypredal októbrový koncert s českou kapelou Zrní v Bratislave, Korben Dallas sa preto rozhodli do konca roka pridať ešte jeden koncert v hlavnom meste. Uskutoční sa 9. decembra v Ateliéri Babylon a ako špeciálny hosť sa tentokrát predstaví skupina Fallgrapp, miešajúca elektroniku s vplyvmi popu a folklóru.

Korben Dallas synagoga

“Z veľkého záujmu o turné máme radosť,” hovorí spevák Korben Dallas Juraj Benetin. “Najmä spoločné koncerty so Zrní sme dali do väčších priestorov, než v akých sme hrávali doteraz. Neboli sme si preto veľmí istí, ako na to naši fanúšikovia zareagujú, a o to viac nás teší ich veľký záujem. Koncert s Fallgrapp bude tiež výnimočný. Je to mladá kapela, ktorá sa nám páči, a myslím si, že táto netradičná kombinácia dvoch žánrov by mohla veľmi dobre fungovať aj naživo.”

Fallgrapp sa vďaka skvelému debutovému albumu Rieka stali jedným z tohtoročných objavov domácej scény. Naživo ich mohli vidieť návštevníci festivalov Pohoda či Grape, predstavili sa aj ako predkapela na bratislavskom koncerte Bonobo. Koncert s Korben Dallas bude pre Fallgrapp jediným vystúpením v Bratislave počas celej jesene.

Fallgrapp

“Na koncert v Ateliéri Babylon sa už tešíme, lebo si po dlhšej dobe zas zahráme na väčšom pódiu s kvalitným zvukom,” hovorí líder Fallgrappu Juraj “Jureš” Líška. “Zvedaví sme aj na to, ako nás príjmu fanúšikovia Korben Dallas, kedže je to trochu iný štýl muziky. Verím však, že to bude pre všetkých zúčastnených veľmi príjemný večer.”

Korben Dallas, hrajúcich v zostave Juraj Benetin (spev, gitara), Lukáš Fila (basgitara) a Ozo Guttler (bicie), na bratislavskom koncerte doplní aj pravidelný hosť skupiny, gitarista Ľubo Petruška. Fallgrapp vystúpia v osemčlennej zostave, vrátane sláčikového tria.

Vstupenky na koncert sa predávajú v sieti predpredaj.sk. Prvých 200 vstupeniek na státie za zvýhodnenú cenu 10 eur sa vypredalo za pár dní od zverejnenia akcie, teraz sa predávajú vstupenky na státie za 12 eur a na sedenie za 15 eur.

Zdroj: Korben Dallas