KONIEC SVETA v Bratislave zakončila skladba „Štěstí je krásna věc“!

KONIEC SVETA sa už začal! Našťastie len ten hudobný a to na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Zišli sa na ňom špičkoví interpreti Richard Müller, Ivan Tásler, Jana Kirschner, Horkýže Slíže, David Kraus a Terchovská muzika! Druhý koncert KONIEC SVETA nastane 21.12.2012 v Steel Arene v Košiciach.

Megakoncert KONIEC SVETA si prišli vychutnať fanúšikovia dobrej hudby, ktorý zaplnili takmer celý zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave. Jedinečnú akciu odštartoval český spevák David Kraus, ktorý zahral piesne z posledného albumu „Cukrárna“ aj ďalšie tanečné skladby.

„Pre mňa je to krásna spoločnosť, v ktorej som sa tu na koncerte ocitol. Richard Müller je pre mňa vzor a legenda! Milujem jeho texty.“ Priznal sa David Kraus.

Fešáka Krausa na pódiu vystriedala Terchovská Muzika T12a, ktorá má 12 členov. Spolu s Davidom si spoločne zaspievali skladbu „Na Kráľovej holi“.

„Prišli sme priamo z Jánošíkovho kraja, keď sa niečo končí alebo začína, my tam nemôžeme chýbať! Hráme na terchovské hudobné nástroje – prvé husle, druhé husle, kontry a basy. A používame aj heligónku a píšťalky. Sme radi, že môžeme vystupovať v takejto partii skvelých hudobníkov!“ Povedal po koncerte Rudo Patrnčiak, manažér Terchovskej muziky.

Medzi to najlepšie, čo doma máme, patrí aj speváčka Jana Kirschner. Na koncert KONIEC SVETA pricestovala z Londýna, aby fanúšikov potešila svojimi krásnymi skladbami.

Fanúšikov potešila hitmy „Ach, keby si bol môj“, „Modrá“, „Na čiernom koni“ či „Pokoj v duši“. Jediným zástupcom tvrdšej muziky bola na koncerte nitrianska kapela Horkýže Slíže.

„Hralo sa nám perfektne, ľudia sa bavili a natriasali sa. S Terchovskou muzikou som si zaspieval „Pondelek doma nebudem“. Medzi 12-timi spevákmi som sa cítil výborne. Bol to pre mňa úžasný zážitok!“ Nadšene opisuje Kuko z Horkýže Slíže.

IMT Smile predviedli nášup najväčších hitov. Nechýbalo „Tajné milovanie“ ani „Opri sa o mňa“. Pri poslednej skladbe „Bozk“ tancovali všetci.

„Takýto veľký koncert je pre ľudí pestrý. Na druhej strane mi bolo ľúto, že musím odísť z pódia po stanovenom čase, pretože fanúšikom by som rád zahral viac skladieb…“ Prezradil Ivan Tásler.

Vyvrcholením jedinečnej akcie bolo vystúpenie Richarda Müllera. Okrem hitov „Tlaková níž“ či „Milovanie v daždi“ roztancoval štadión skladbami „Prečo vy, ľudia 20. storočia…“ a „Po schodoch“. Veľký hit „Kníže Rohan“ venoval Ivanovi Táslerovi, ktorý k tejto piesni zložil hudbu.

„Myslím si, že tu bol výkvet slovenskej popmuzik, aj to nie celý… Som rád, že prišiel aj spevák David Kraus. Jeho vystúpenie som si nestihol pozrieť a preto sa teším na koncert do Košíc!“ Plánuje Richard Müller.

Na záver večera nemohla chýbať Richardova skladba „Koniec sveta“. Pri piesni „Štěstí je krásna věc“ prišli na pódium aj David Kraus, Horkýže Slíže a Terchovská muzika a spievali spolu s celým štadiónom…

„Usporiadať takýto veľký koncert bolo vždy mojim snom. Vedel som, že to nebude jednoduché, ale za tú námahu to stálo. Verím tomu, že Košičania sa 21.12. nedajú zahanbiť a Bratislavčanov v zábave aj v počte ľudí porazia.“ Teší sa organizátor akcie a šéf agentúry 212 Roman Hodoň.

Na druhý megakoncert KONIEC SVETA sa môžete tešiť 21.12. 2012 v Steel Arene Košiciach! Vstupenky sú v predajiwww.ticketportal.sk

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Roman Benický.