Koniec cesty sa začína: Do kín prichádza Rýchlo a zbesilo 10

Desiaty filmy ságy Rýchlo a zbesilo, odštartuje (možno) záverečnú kapitolu jednej z najslávnejších a najpopulárnejších svetových filmový sérií, ktorá už tretie desaťročie pokračuje v rovnakej sile, s rovnakým hereckým obsadením a postavami ako na začiatku. Dom Toretto a jeho rodina počas mnohých misií prekonali každého nepriateľa, ktorý sa im postavil do cesty. Teraz čelia hrozbe, ktorá sa vynára z tieňov minulosti, poháňa ju krvná pomsta a je odhodlaná zničiť všetko a všetkých, ktorých Dom miluje.  

V piatej časti série Dominic Toretto (Vin Diesel) so svojou skupinou zlikvidovali mocného brazílskeho narkobaróna Hernana Reyesa na moste v Rio De Janeiro. Nikto z nich netušil, že Reyesov syn Dante (Jason Momoa) bol toho všetkého svedkom. Od toho dňa celých 12 rokov spriada plán pomsty, ktorý má tvrdo zasiahnuť nielen Toretta, ale aj všetkých jeho blízkych vrátane Domovho osemročného syna. A keďže na deti sa nemá siahať, Toretto sa rozhodne Danteho zastaviť. Bohužiaľ, príliš neskoro zistí, že takému odhodlanému a zákernému protivníkovi ešte nikdy nečelil. Dante má navyše neuveriteľný organizačný talent a tím, ktorý spája jediné – nenávisť voči Dominicovi Torettovi a jeho priateľom. Honosná bitka, ktorú vyvolá stret týchto dvoch táborov, sa bude odohrávať po celom svete, pričom asfalt bude azda najviac horieť pod kolesami rýchlych áut vo veľkolepých kulisách talianskej metropoly. Rímske Koloseum bude opäť svedkom boja na život a na smrť. Z nakrúcania filmu v Taliansku sa tešil najmä samotný Vin Diesel, ktorý povedal: “Stále sa každý pýta: Už ste niekedy nakrúcali film v Taliansku? A ja teraz s pokojom odpovedám: Áno, ja už áno. Sny sa stávajú realitou.”

Keď sme nakrúcali prvý film, bol to malý rodinný film, ktorý sa natáčal v uliciach Los Angeles. Nikto z nás si nepredstavoval, že vo finálnom filme budeme pretekať po celom svete. A že rodina bude pre nás najdôležitejšou témou,“ hovorí producent a hviezda ságy Vin Diesel. Zároveň dodal, že desiaty diel bude vyvrcholením ságy: „Tento príbeh musí byť raz vyrozprávaný a verím, že fanúšikovia si záver užijú.” Všetci rýchli a zbesilí dorazili na začiatok konca svojej cesty a Vin Diesel dôležitosť prítomnosti fanúšikov v tomto smere veľmi zdôrazňuje: “Fanúšikovská obec, ktorú všetci tvoríte, je úžasná. Boli sme požehnaní, že máme publikum, ktoré prijalo našu ságu na veľmi hlbokej úrovni. Dúfame, že na nás budete hrdí aj po 10. časti!”

10. pokračovanie obľúbenej snímky Rýchlo a zbesilo prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 18. mája.

Zdroj: TS