Konečne môžete získať všetky albumy Chiki Liki Tu-A.

Všetky albumy Chiki Liki Tu-A sú opäť k dispozícii. Chiki Liki Tu-A sa po polroku od vydania ostatnej štúdiovej nahrávky Slzy tvý mámi, Šedivý a spol. rozhodli sprístupniť svojim fanúšikom kompletnú diskografiu, keďže staršie platne už nie sú vôbec na trhu.

Všetky albumy aj  bonusovým live DVD s koncertmi z pražského klubu Roxy a festivalu Hodokvas sú k dispozícii na stránke predpredaj.chikiliki.sk. Opäť si fanúšikovia môžu vybrať z rôznych bonusov. Najväčší „frajeri“ získajú komplet 5 CD a živého DVD v špeciálnom balení.

„Veríme, že si nájdu cestu k našim fanúšikom, pretože sa už roky nedajú nikde zohnať. Druhá vec je tá, že keď sme tie albumy vydávali, boli naši rovesníci na vysokých školách. Teraz sú to ľudia, ktorí majú úplne iné starosti, takže ich naopak poteší, že ich budú mať všetky pokope a môžu si ich vyložiť na obrovskú poličku vo svojom obrovskom dome,“ hovorí basgitarista Martin Višňovský. Skupina podľa jeho slov nijako extra nevstupovala do jednotlivých nahrávok v rámci mixáže. Jemnej úpravy sa dostalo iba masteru, nakoľko bolo potrebné nahrávky prispôsobiť digitálnej dobe, keďže pôvodne vyšli pred desiatimi až pätnástimi rokmi. „Bola by veľká škoda ich rozoberať na súčiastky, pretože ich ľudia dobre poznajú a ten zvuk je tak špecifický, že sa ho oplatí zachovať,“ priznáva zakladajúci člen prešovskej formácie.

chiki2015

Fanúšikovia si môžu vybrať podobne ako v jari z rôznych balíčkov. Ich kombinácie začínajú samostatným 3CD Margecany, čo je reedícia prvých troch albumov. Ten si môžete vybrať buď iba v digitálnej forme, na kompakte alebo v oboch verziách. K tomu si viete pribaliť živé DVD s koncertmi z pražského klubu Roxy a festivalu Hodokvas. Skutočným zberateľským kúskom bude Komplet. Ide o podpísané spoločné balenie všetkých piatich albumov, DVD Live, tričko a digitálny download 3CD Margecany. Okrem toho sú k dispozícii aj exkluzívne fanúšikovské bonusy, kedy sa môžete stať bratislavským alebo prešovským krstným otcom albumu, získať originálnu raritku od Chiki Liki Tu-A alebo dokonca súkromný koncert pre vás a vašich priateľov, samozrejme s darčekmi.

Na turné idú v najslávnejšej zostave.

Kapela je momentálne v skúšobni, kde vyberá a „trénuje“ pesničky na nadchádzajúce koncerty 20 rokov Tour. Práve na ňom vystúpi v najslávnejšej štvorčlennej zostave aj s trombónistom Tomášom „Maco“ Paľom, ktorý je nezabudnuteľnou postavou kapely. „Odohráme program, ktorý bude fakt návratom do stredoveku. Vybrali sme také skladby, ktoré keď počúvam, netuším, čo tam hrám a to mám ešte aj spievať. Takže skôr hľadám zmysel toho, ako nám to napadlo. A, že sme to vôbec vedeli zahrať, je obdivuhodné. Z muzikantského pohľadu je to fakt šokujúce, až neuveriteľné,“ netají Martin Višňovský, že o zábavu majú na skúškach postarané. Priznáva, že si každý tentokrát vybral skladby, ktoré by si chcel zahrať, alebo ich dlho nehrali, vyhýbali sa im či nehrali preto, že niekomu niečo nevyhovovalo. „Teraz sme boli naopak prísni a ideme to zahrať. Sú tam zastúpené všetky nahrávky a tým pádom to bude riadny nárez.“

Chiki Liki Tu-A sa postupne zastavia v Košiciach (1.10), Banskej Bystrici (2.10), Prešove (3.10.),  Žiline (9.10.), Trenčíne (10.10.) a dvakrát v Bratislave (16. a 17.10.). Na domácom prešovskom koncerte, ktorý skupina odohrá pre zmenu v Kultúrnom Dome na Solivare, im príde zagratulovať formácia Bez Ladu A Skladu, ktorá tento rok oslavuje 30.výročie založenia. Už tradične zavíta Chiki Liki Tu-a aj do zahraničia. Zatiaľ je známe, že vystúpi v Poľsku, Českej Republike a Slovinsku. Lístky sú už dostupné na predpredaj.sk.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Chiki Liki Tu-A
Foto: Dávid Doroš