Koncertní série Hudební Vzlet pokračuje v rytmu jazzu s projekty Allison Wheeler Winterspring a Tomáš Jochmann Trio

Koncertní série Hudební Vzlet pokračuje 30. srpna v rytmu jazzu a to hned dvojkoncertem. Vystoupí americká zpěvačka Allison Wheeler s doprovodem pianisty Daniela Bulatkina a Tomáš Jochmann Trio s programem Tribute to Barry Harris.

Jazzová zpěvačka, pedagožka a skladatelka z kalifornského Monterey Allison Wheeler je všestrannou umělkyní se silným zaměřením na improvizaci. Absolvovala jazzová studia na University of Northern Colorado a získala cenu prestižního časopisu DownBeat za Vysokoškolského vokalistu roku 2018. Allison měla již tu čest vystoupit po boku takových hvězd jako jsou New York Voices, Aubrey Logan nebo Vertical Voices.V červenci tohoto roku vydala u britského labelu Ubuntu Music debutové album Winterspring. Její hudba plynule překračuje žánrové hranice a čerpá inspiraci od takových osobností jako Regina Spektor, Norma Winstone, Fiona Apple, Aoife O’Donovan a další. Ve Vzletu vystoupí s Wheeler také pianista Daniel Bulatkin a doprovodná kapela.

Nový projekt jednoho z nejvyhledávanějších českých klavíristů, Tomáše Jochmanna, Tribute to Barry Harris, je poctou nedávno zesnulé světové legendě Barry Harrisovi. Jako jeden z Barryho letitých studentů byl Tomáš s králem bebopového klavíru ve spojení do posledních chvil. S projektem Tribute to Barry Harris chce pianista a producent Jochmann pokračovat v odkazu svého mentora v podobě jazzové hry s mimořádným důrazem na bohatý harmonicko-melodický výraz.

Vršovická kulturní křižovatka Vzlet byla otevřena roku 2021 novou životní kapitolu díky spojení čtyř kulturních organizací – Divadla Vosto5, barokního orchestru Collegium 1704, Brejlanda a Kina Pilotů. Koncertní série Hudební Vzlet pak přináší  nadžánrovou dramaturgickou linku současné hudby.

Vstupenky zakoupíte na www.vzlet.cz. Koncert podpořil Grantový program Partnerství OSA.

 Vstupenky: vzlet.cz/program/allison-wheeler-winterspring-usa-tomas-jochmann-trio-tribute-to-barry-harris
FB událost: facebook.com/events/5273606519382189
vzlet.cz

Zdroj: TS