Koncert za Amfiteáter.

Po viac než ôsmich mesiacoch si amfiteáter opäť užije pozornosť obyvateľov a obyvateliek Banskej Bystrice. Budúci piatok – 10. mája 2013 – sa na Námestí SNP uskutoční podujatie, ktorým neformálna skupina ľudí spája(ť_je )umenie upozorní na možnosť rekonštrukcie amfiteátra. Tá sa naskytla napriek nesľubne vyzerajúcej situácií po rozhodnutí poslancov o zaradení amfiteátra do zoznamu nevyužiteľného majetku mesta.

Od tohto rozhodnutia na aprílovom mestskom zastupiteľstve sa vďaka úsiliu začal o celú vec podrobnejšie zaujímať aj primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola, ktorý prisľúbil pozastavenie plánov odpredaja amfiteátra do septembra 2013. Napriek  pochybnostiam verejnosti o tom, či je vôbec možné amfiteátru pomôcť, sa naša iniciatíva za revitalizáciu amfiteátra opäť priblížila k cieľu. Stalo sa tak aj vďaka tej časti obyvateľstva, ktorá myšlienku obnovenia amfiteátra podporila či už svojím podpisom alebo podporou vyjadrenou na internete.

Program koncertu sa začne o 17. hod. pred Radnicou na Námestí SNP. Ako prvá amfiteáter podporí banskobystrická skupina Regale, o 18. hod. zahrá kapela Maringotka a o 19. hod. vystúpia hostia Martin Geišberg a Nany M. Hudák. Pomedzi hudobné vystúpenia svoj postoj k rekonštrukcii amfiteátru vysloví niekoľko  známych i neznámych osobností Banskej Bystrice.

Cieľom podujatia je informovať verejnosť o aktuálnom stave amfiteátra, o tom čo znamená, že sa nachádza v zozname neupotrebiteľného majetku a o tom, že amfiteáter nie je predaný. Hovoriť o možnostiach jeho využitia a financovania a tiež zbierať podpisy pod OTVORENÚ VÝZVU NA REVITALIZÁCIU AMITEÁTRA v BB ako dôkaz záujmu obyvateľstva o funkčný amfiteáter. To všetko naservírované so skvelým hudobným zážitkom.

www.artne.sk

 Zdroj: Slavo Sochor