KONCERT V BRATISLAVE – POEM, DAMNATIONS DAY, WHITE WALLS!

Bratislavu poteší svojou návštevou mimoriadne zaujímavá kombinácia progresívne zameraných kapiel. Spoločné headlinerské miesto si rozdelia grécki atmosférickí POEM, balansujúci na hranách prog metalu a alternatívneho tvrdého rocku a power-prog metalisti z Austrálie, DAMNATION’S DAY, v ktorých hudbe sa zase stretáva klasickejší i modernejší pohľad na melodický metal.

Na ich európskom turné im robia spoločnosť Rumuni WHITE WALLS, ktorých hudba je plná kontrastov a stretov extrémnych i jemnejších metalových a rockových polôh. Bratislavskú zastávku si s radosťou odbijú v Randale 3. marca a ak máte záujem vidieť neokukané a zaujímavé kapely, zastavte sa.

POEM: Gréci majú ze sebou debut The Great Secret Show, Metal Hammerom označený za najlepší grécky album nultých rokov a ktorý im vyniesol miesto support na európskom turné Amorphis.

Na úspešný album nadviazali v roku 2016 nahrávkou Skein Syndrome, na ktorom dokázali ísť ešte ďalej a vyšperkovať najmä silnú atmosféru svojich piesní. Ich najnovší album Unique vychádza 23. februára. Pre fanúšikov: Tool, Karnivool, Klone, Smallman, Chevelle.

https://poemband.com

DAMNATIONS DAY: Austrálčania sa do pamäti nášho kontinentu zapísali ako predskokani ACCEPT, no ich hudba je určite inde ako v polohe klasického heavy metalu. Kapela okolo bratov Kennedyovcov má na konte dva albumy.

Prvý Invisible, the Dead s viac klasickým zvukom a minuloročný A World Awakens s progresívnejším smerovaním. Na oboch ale spájajú melodiku klasického metalu s modernými prvkami. Pre fanúšikov: Evergrey, Queensrÿche, Dream Theater, Fates Warning, Sylosis.

https://www.damnationsday.com/

WHITE WALLS: Rumusnký utajený progový klenot. Kapela, ktorá skvele prebieha medzi žánrami a náladami, ktorej skladby sú plné ako srdcervúcich melódií tak drvivých riffov alebo poriadne zamotaných pasáží. Taktiež majú na konte 2 dlhohrajúce nahrávky.

Mad Man Circus je tvrdším y dvojice, The Escape Artist zase alternatívnejšie zameraným súrodencom. Na žiadnej z ich nahrávok vrátane minuločného singla Death Follows Me ale nie je núdzda hlavne o jedno: zaujímavú a variabilnú tvrdú hudbu. Pre fanúšikov: The Ocean, Tool, Between The Buried And Me, Circa Survive, Rishloo.

https://www.facebook.com/whitewallsofficial/

Lístky sú v predaji na: https://tootoot.fm/sk/events/59fa4ce9edbc650e0c2ffde7

FB udalosť:  https://www.facebook.com/events/369098666866086/

Zdroj: TS