Koncert This Town Needs Guns a Pale Clouded White v KC Dunaj!

Po aprílovej pauze sme prichystali ďalší koncert. Z Oxfordu príde indie/math-rocková trojica This Town Needs Guns, ktorá v pondelok 14. mája zahrá v bratislavskom kultúrnom centre Dunaj. Ako predkapela sa predstaví nový Isobutanov projekt – skupina Pale Clouded White z Bratislavy.

This Town Needs Guns/uk – This Town Needs Guns pochádzajú z Oxfordu, z rovnakého mesta ako ich math-rockoví kolegovia Foals. No zatiaľ čo sa Foals venujú viac popovejšiemu a poslucháčovi prístupnejšiemu indie/math rocku, a naopak, ďalší významní predstavitelia tohto štýlu, Battles, sa špecializujú na jeho experimentálnejšiu formu, TTNG sa sústredia na klasický čistý math-rock, plný zvláštnych zmien taktov a šialených gitarových vybrnkávačiek.

TTNG

Math-rock podľa This Town Needs Guns, to sú rôzne kombinované kľukaté gitarové línie, vírivé melódie a ostré precízne bicie. Ich debutový album Animals (2008) zožal výborné ohlasy rovnako u hudobných kritikov, ako aj fanúšikov, navyše ich live shows majú skvelú povesť. Na aktuálnom turné sľubujú zahrať staršie pesničky z Animals i novšie z épečka Adventure, Stamina & Anger, ktoré vyšlo koncom minulého roka a taktiež aj úplne nový materiál z pripravovaného albumu, ktorého vydanie je naplánované na jeseň na labeli Sargent House.

https://thistownneedsguns.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/This.Town.Needs.Guns
https://thistownneedsguns.tumblr.com/
https://www.thistownneedsguns.co.uk/

Pale Clouded White /sk – Shoegaze v jeho najzákladnejšej podobe so zvukovými stenami, troškou bittersweet nálady a potopenými vokálmi – to sú Pale Clouded White. Za vznikom skupiny stojí Martin Krajčír a.k.a. elektronický producent Isobutane a.k.a. gitarista The Ills. Ako sám hovorí, kým The Ills sa uberajú po post-rockovej ceste, Pale Clouded White je Isov opätovný pokus o čistokrvnejší shoegaze s popovejšími melódiami. Prvé skladby vznikli už pred dvomi rokmi, no až teraz kapela nadobúda jasnejšiu a ucelenejšiu podobu, a čo je hlavné – vznikajú nové tracky. V súčasnej zostave hrajú okrem Isa, Peťo a Miloš Bulíkovci a Dodo Gál. Všetci sú skúsení muzikanti, no koncert v KC Dunaj bude v takomto zložení pre Pale Clouded White premiérový, tak sa tešíme a sme zvedaví, čím nás prekvapia.

ttng

Zdroj: Táňa Lehocká, Real Something
Publikoval: Redakcia GREGI.NET