Koncert severských Antler a Mett v A4!

Koncom mesiaca sa v bratislavskom priestore pre súčasnú kultúru A4 (Kaprpatská 2, budova YMCA) predstavia dva nórske avantgardné popové projekty z Osla – Antler a Mett, pre ktoré je okrem improvizácie charakteristický tiež ženský vokál hlavných protagonistek. Čerstvé správy o tamojšej lo-fi-folk-pop-experimentálno-pesničkovej scéne prinesú do A4 už 30. októbra. Píšte do diárov!

Závan severskej bizarnosti privejú do A4ky tieto dva, pred svetom zatiaľ dostatočne dobre utajené nórske zoskupenia. A ako už býva zvykom, nálepka správneho severana – hudobníka ukrývajúceho sa v brlohu spálňovej estetiky, nerozoznáva rozdiely medzi  zavíjaním a hmkaním, medzi falošným recitovaním a fučaním, umením „neumenia“ a hypnotickou atmosférou nočného karaoke. Trio Antler a duo Mett zdieľajú jednu dôležitú vlastnosť – a tou je svojský humor, ktorý im s ľahkosťou dovoľuje prelietavať medzi experimentálnym popom a popovým experimentom. Hlasové možnosti sú neobmedzené, podobne ako pieskovisko plné farebných hračiek. Nálady sa menia v priamom procese na pódiu so značným vkladom improvizácie.

Dvojkoncert AntlerMett je druhým v poradí, ktorý mapuje pulzujúcu mladú nórsku scénu. Každý, kto si doteraz nezalepil ústa pečenými gaštanmi a každý, kto chce konfrontovať svoju domácu sprchovú, upratovaciu variáciu a inú lo-fi estetiku spojenú s hlasovými vpádmi do izbového prostredia, nech je 30. novembra na konci tohto slnečného obdobia v A4-ke.

Antler sú dvaja nórski muzikanti a jedna speváčka: Martin Gismervik (bicie), John Lindvall (klávesy) a Natali Abrahamsen Garner (spev). Hypnotické groovy, popové syntiaky, prvky folktroniky aj jazzu, podmanivé severské melódie.

Jan Martin Gismervik – bicie
Johan Lindvall – synth
Natali Abrahamsen Garner – spev

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/49260564″ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Sympatické duo Mett vytvára surrealistické priestory niekde medzi poéziou, improvizáciou, performance a popom, pričom experimentuje so zvukmi najrôznejšieho pôvodu. A čo je dôležité, nechýba im humor. Hurra! Calle ganska lång, fingrar synthen pling plong.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/22399759″ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Viac informácií a možnosť rezervácie: https://www.a4.sk/program/2013-10-30-21-00
Vstupenky online zakúpite tu: https://a4.interticket.sk/arrivalorder.php?eid=3673&aid=172&vid=37
FB event: https://www.facebook.com/events/201398760039791/

antler

Zdroj: A4