Koncert džezovej princeznej z Pešti – Veronika Harcsa!

22. októbra 2011 vystúpi maďarská džezová princezná Veronika Harcsa. Bývalá speváčka skupiny Erik Sumo Band sa v Bratislave predstaví na komornom koncerte v krásnych priestoroch kníhkupectva Alexis na Košickej ul.

Veronika Harcsa vyštudovala Lisztovu hudobnú akadémiu. Svoju prvú vlastnú jazzovú kapelu založila v roku 2005. Na debutovom albume „Speak Low“ sa predstavila ako jedinečná interprétka jazzových štandardov. Album zaznamenal veľký úspech v Japonsku, na niekoľko týždňov sa ocitol v prvej desiatke hitparády Tower Records.

Veronika Harcsa

Druhý album „You Don’t Know It’s You“ z roku 2008 bol už autorský – obsahuje vlastné piesne Veroniky Harcsa. Popri pokračujúcom úspechu v Japonsku sa ním speváčka presadila aj doma. V Maďarsku sa z neho stal platinový jazz album, získal aj prestížne ocenenie Maďarský jazzový album roka.

Veronika vystupuje na festivaloch a kluboch po celom svete. Často je pozývaná k účasti v renomovaných projektoch, napríklad pravidelne spolupracuje s talianskym producentom Nicolom Contem. Tretím albumom „Red Baggage“ potvrdila úspechy v Maďarsku aj v Japonsku. Jej koncerty sú neopakovateľným zážitkom nielen pre džezových fanúšikov.

Veronika Harcsa získala množstvo ocenení:
– Najlepší hlas na Fringe Festivale v Budapešti (2007)
– Fonogram: „Maďarský jazzový album roka“ – You Don’t Know It’s You (2009)
– 40. Maďarský filmový týždeň za hudbu k filmu Lost Times s Albertom Markos (2009)
– Antropos.hu: „Najlepšia speváčka“ (2009)
– Fonogram: „Alternatívny album roka“ (2011)

Veronika Harcsa + Bálint Gyemant
22. október 2011, 20:00
Alexis Kníhkupectvo & café
Vstupné 10 € / študenti 6 €

Veronika Harcsa

Zdroj: Dasa Dubravova
Publikoval: Redakcia GREGI.NET