Koncert 30 let Indies nabídne oslavu nezávislé hudby.

 -123min., DVA, Květy, Zuby Nehty a další zahrají na koncertě 30 let Indies. Hudební vydavatelství Indies Records oslaví v pátek 14. 2. 2020 v brněnském klubu Sono třicáté výročí své existence a to přesně v den svého založení. Na dvou pódiích zahraje dvanáct kapel, pokřtí se nové album Horňácké cimbálové muziky Kubíci a představí se řada dalších hostů.

Jeden ze zakladatelů Indies Records Milan Páleš rekapituluje tři uplynulé desítky let: „Vydali jsme více než 800 titulů, potkali neuvěřitelnou spoutu skvělých muzikantů a zpěvaček. Úžasní lidé a originální nahrávky nás provázeli po celé období těch třiceti let a my jsme za to všechno vděčni. Chceme to oslavit a směle vykročit do další dekády.

Páteční večer v brněnském Sonu budou mít návštěvníci příležitost zažít hned několik unikátních koncertů. Historicky první vydané album vydavatelství Indies Records nahrála rocková kapela Meat- House Chicago I.R.A. a proto koncert této dnes již HC legendy celý večer v Sonu zakončí! Na pódia se také vrací famózní kapela DVA a naprosto ojedinělý koncert zahraje po sedmi letech rapbluesová kapela Nuck Chorris Gang. Speciální koncert připravuje i kapela Květy, která vystoupí ve starší sestavě (např. album Miláček slunce). 30 let bude slavit v roce 2020 i slovenská bluesová kapela ZVA 12-28 Band. První kapelou na hlavním pódiu bude pro děti a jejich rodiče nespoutaný Bombarďák a to v rozšířené sestavě i s bubeníkem (na koncert mají děti mladší 13 let vstup ZDARMA!).

Jednodenní hudební festival v brněnském koncertním sále Sono Centrum je oslavou 30. výročí založení firmy Indies Records, která se od počátku svého působení v České republice věnuje kvalitní alternativní a nekomerční hudbě.

Co: 30 let Indies
Kde: Sono centrum, Veveří 113, Brno (www.sonocentrum.cz) Kdy: pátek 14.2.2020
Informace: http://bit.ly/30indies
Večer bude moderovat hudební novinář Milan Tesař
událost na FB: https://www.facebook.com/events/533591863872776/
PŘEDPRODEJ VSTUPENEK:www.smsticket.cz / www.indies.eu a vstupenky osobně v prodejně Indies na Poštovské
Playlist na Spotify ZDE

Program:
16:30 Otevření Sono
17:00 BraAgas
17:30 Bombarďák 18:15 Band of Heysek 19:00 -123min.
20:00 HCM Kubíci + Mužský sbor Chotár 20:40 Květy a Martina Trchová & Adam Kubát 21:40 DVA
22:20 Zuby Nehty / DYBBUK
23:20 ZVA 12-28 Band
24:00 Nuck Chorris Gang
00:40 Meat-House Chicago I.R.A.

Stručná historie 

14.2.1990 byl otevřen první obchod a půjčovna CD pod názvem Indies, tehdy ještě na ulici Milady Horákové 25 v Brně. Po roce fungování obchodu vzniklo i vydavatelství Indies Records s mottem: Vydáváme hudbu, která se nám líbí a kterou rádi posloucháme. Od počátečních rockových hudebních stylů se vydavatelství postupem času otevírá dalším žánrům. Vychází folková a folkrocková alba,

přidává se world music a folklór, ale nechybí ani blues, rock, jazz či rap. V roce 2005 vzniká i nahrávací Studio Indies a v roce 2007 se vydavatelství dělí na tři samostatná vydavatelství se společnou

distribucí. Pod labelem Indies Scope vzniká v roce 2009 i agentura Indie Production. Celých 30 let funguje i prodejna hudby a vstupenek na koncerty. Pod značkou Indies vyšlo přes 800 alb a titulů mapujících, až na malé výjimky (The Frames), kvalitní českou a slovenskou autorskou hudbu. Původní Indies prošlo od založení v roce 1990 vývojem a řadou proměn. Přesto, že nyní existuje šest různých společností a poboček (Indies Scope, Indies Happy Trails, Indies MG, Prodejna Indies, Studio Indies, Indies Production) je tato značka vždy spojena s dobrou hudbou.

Historie Indies Scope: https://www.indies.eu/o-nas/

Zdroj: TS