Kométu od Good Fancy režíroval Jaris!

Košická skupina Good Fancy, ktorá zaznamenala úspech na Slávikovi 2010 a vydala len pred týždňom svoj rovnomenný debutový album, má pre svojich fanúšikov ďalšie prekvapenie. Je ním videoklip k pesničke Kométa a nesie rukopis režiséra Jarisa.

Good Fancy

„Jarisovu prácu poznáme veľmi dobre a sme jeho fanúšikmi,“ vysvetľuje výber režiséra spevák Laco Urban. Snímka nesie Jarisov rukopis. Ide o stop motion, natáčalo sa na fotoaparát a mnoho vecí vznikalo priamo na „pľaci“. „Celé to bolo bláznivé. Raz sme šplhali na lanách, inokedy sme ležali v tráve medzi chrobákmi,“ spomína spevák na veselé momenty z natáčania.

Good Fancy

Každá z pesničiek Good Fancy v sebe nesie svoj odkaz. Kométa je o tom, že každý človek má svoj cieľ, ktorý nasleduje. „Pritom však je potrebné sa niekedy zastaviť a zamyslieť sa nad tým, čo robíme,“ upresňuje Laco Urban. Dievča v bielom, za ktorým skupina v klipe putuje lesom, symbolizuje vytúžený cieľ. A aké ciele si stanovila skupina na najbližšie obdobie? „Chceme šíriť náš album medzi ľudí, posunúť sa ďalej, dostať naše pesničky do rádií. Veríme, že nám naša práca prinesie vytúžené ovocie,“ zamýšľa sa spevák. Debutový album Good Fancy je príjemným uzavretím jednej kapitoly, ktorá má čo povedať fanúšikom slovenskej hudby.

Good Fancy

Kapela Good Fancy vznikla v roku 2004, kedy sa sformovala skupina mladých študentov košického konzervatória. Na svojom konte má niekoľko úspechov v súťažiach. Azda najväčším úspechom tejto ambicióznej kapely je zisk spomínaného Slávika v kategórii Skokan roka 2010. Na debutovom album otextoval úvodné dve piesne Hra na slepú babu a Ľudský príbeh Jozef Husovský. Na klávesy hosťuje Daniel Špiner, v anglickej My Prayer sa s vokálmi pridal Marián Kavulič a celú nahrávku zmastroval Vlado Randy Gnepa.

Zdroj: Edo Kopček
Foto: Archív kapely
Publikoval: Redakcia GREGI.NET