Komara s legendárnym bubeníkom Patom Mastelottom a vychádzajúca džezová hviezda Pawel Kaczmarczyk sa predstavia v Kulturparku.

Zvyčajne sa povestná čerešnička na torte vyskytuje na festivaloch ku koncu programu. Letný hudobný festival Hevhetia toto nepísané pravidlo poruší a svoj program odštartuje už 9. júla v košických Kasárňach/Kulturparku koncertom tria KoMaRa.

Paweł Kaczmarczyk je jedným z najvýznamnejších mien súčasného poľského jazzu, čo potvrdili aj viaceré medzinárodne rešpektované médiá. Fenomenálny klavirista a skladateľ vydal pod svojim menom niekoľko albumov vo významných európskych vydavateľstvách.

Komara a Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling trio zahrajú 9. júla o 18:00 a 20:00 v Kasárňach/Kulturparku skladby zo svojich nových albumov Komara a Something Personal.

img_2039-come-oggetto-avanzat-4.1mb-

Lístky na tento dvojkoncert si v cene 10 eur môžete kúpiť už teraz v predpredaji

Ako sa na 21. storočie patrí, hudobníci z Komary sa stretli prostredníctvom sociálnych sietí a dohodli si svoje prvé koncerty v Európe. Následne zistili, že medzi nimi funguje povestná muzikantská chémia. V Prahe sa zavreli do nahrávacieho štúdia a po troch dlhých improvizačných seansách bol materiál na debutový album KoMaRa na svete.

O novom albume sa píše v magazínoch po celom svete, na stránkach skupiny Tool a webe Roberta Frippa. TMMP magazín označil album za skvost na modernej progresívnej scéne a ohodnotil ho na 94 %.

Aktuálny album Pawla Kaczmarczyka je výsledkom nazbieraných skúseností a odráža zrelosť a citlivosť prístupu. Je to akési rozprávanie o zvuku, zahrňujúce moderné improvizačné postupy na najvyššiej úrovni.

16_low_res

Paweł Kaczmarczyk aktívne vystupuje v po celom svete. Jeho koncerty sa odohrávajú v Európe, na americkom kontinente, v Afrike, v Ázii a Arabskom polostrove. V minulosti ho bolo možné vidieť po boku svetovo známych umelcov ako napríklad Lee Konitz, Jon Christensen, Mino Cinelu, Emil Mangelsdorff, Poogie Bell, Hadrien Feraud, Eivind Aarset, Arild Andersen, Theodosii Spassov, Janusz Muniak, Piotr Wojtasik, Adam Pierończyk, and Zbigniew Namysłowski a mnoho ďalších.

Lístky na tento dvojkoncert si v cene 10 eur môžete kúpiť už teraz v predpredaji na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3697/kaczmarczyk-audiofeeling-trio-komara

Zdroj: LHF Hevhetia