Kniha Izabelkine dobrodružstvá pomáha dvakrát – malým čitateľom i čitateľkám, aj nevidiacim deťom.

Izabelkine dobrodružstvá sú knižnou prvotinou občianskeho združeniacTo je život, ktorá si zvolila jednoduchý cieľ. Pomáhať deťom, a to hneď dvakrát. V prvom rade ide o budovanie prirodzenej túžby detí po čítaní a to prostredníctvom pútavých príbehov malej hrdinky Izabelky a jej kamarátky Kláry, ktoré zažijú množstvo zážitkov, nadobudnú nové skúsenosti, spoznajú kamarátov a neminú ich ani drobné starosti. 

Pridanou hodnotou je však filantropický rozmer projektu, ktorý v sebe zahŕňa pomoc deťom so zrakovým znevýhodnením. Každý z tých, ktorí podporia vydanie knihy, prispieva aj na pomoc deťom z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

 Kniha Izabelkine dobrodružstvá obsahuje desať príbehov malej hrdinky. V úvode publikácie sa malí čitatelia a čitateľky dozvedia, ako zakúpením knižky pomohli znevýhodneným rovesníkom. V závere nájdu krátky kvíz, ktorý hravým spôsobom preverí ich čitateľskú gramotnosť. Celá publikácia je doplnená originálnymi ilustráciami Andrei Nešťákovej.

Kniha by mala vyjsť v predvianočnom období a byť tak darčekom nielen pre čitateľov a čitateľky, ale aj pre deti, ktorým poputuje výťažok z predaja.

Projekt môžu záujemcovia a záujemkyne podporiť  na crowdfundingovej platforme

https://www.startlab.sk/projekty/1618-izabelkine-dobrodruzstva-obycajna-knizka-s-neobycajnymi-pri/, kde sa okrem kompletných informácií o projekte dozvedia aj všetko o odmenách, ktoré ich za podporu čakajú.

Zdroj: TS