Klip Indiánky vyhrál na mezinárodním festivalu krátkých filmů a videoklipů

Působivý videoklip k písni Indiánky Lenky Dusilové & Baromantiky, talentovaného režiséra Michala Matouška vyhrál na mezinárodním festivalu Crossroads of Arts 1. místo. V klipu existuje Lenka Dusilová ve třech verzích, rozdílných věkem. Je jí zároveň 79, 38 i 6 let.

foto_adam_holy_mail

Crossroads of Arts je mezinárodní festival krátkých filmů, videoartu a videoklipů, který se konal v Moskvě. Festivalu se zúčastnili soutěžící z celého světa – Dánska, Španělska, Lucemburska, Chile, Kazachstánu, Číny nebo Arménie. Zatímco české odborné obci světovost klipu Indiánky unikla, odborná festivalová porota jej ocenila 1. místem. Precizně odvedenou práci režiséra Michala Matouška a vytrvalou prací tvůrce vizuálních efektů designéra Martina Smékala označila za neuvěřitelně komplexní a vypovídající o nekonečné představivosti.

„Z milých slov poroty jsem byl samozřejmě velmi potěšen,“ říká Michal Matoušek, „minimálně stejně pozitivním zjištěním byla hodnocení mých mezinárodních kolegů. Ověřil jsem si tím, že zprávy, které ve svých dílech komunikuji, mohou být doručeny ve srozumitelné formě bez ohledu na národnost, kulturu, etnikum.“

Indiánky jsou úvodní písní alba Lenky Dusilové & Baromantiky – V hodině smrti /2014/. Lenka v klipu, který se dotýká celé škály fyzikálních a spirituálních konceptů, umírá, protíná časoprostor a cestuje napříč světy, které oko běžně nezahlédne.

Lenka Dusilová & Baromantika završí sezónu vánočním koncertem v Paláci Akropolis, který se koná v pondělí 19. prosince.

indianky_uvodni_fotka

Zdroj: SUPRAPHON a. s.