Kiss My Ex! predstavujú svoj najintímnejší videoklip na skladbu Fairytale

Slovenskí hudobníci Kiss My Ex! zverejňujú intímny a emočne silný videoklip k pomalej a minimalistickej skladbe Fairytale z ich debutového albumu „The Gallery Of Us“. Najnovší singel pridáva štýlovo nový hudobný rozmer k ich predchádzajúcim pesničkám v dance funk popovej nálade.

„Skladba vznikla pred dvoma rokmi, keď sme si vytvorili vlastnú tvorivú bublinu. Nahrali sme klavír a akustickú gitaru, nechali na seba pôsobiť emócie, ktoré v nás hudba vyvolávala a nezávislo na sebe sme napísali slová. A zistili sme, že píšeme o tom istom, že máme úplne rovnaké pocity,“ opisuje tvorivý proces LeZlee.

„Fairytale je rozhovor partnerov o ich vzťahu a prvá sloha je čisto mužský pohľad. My muži máme radi humor aj na úkor svojich partneriek. Neuvedomujeme si, že ich to môže niekedy raniť a slová dokážu vraziť nôž priamo do srdca, hoci to takto absolútne nemyslíme. A pokračujeme ďalej až do momentu kedy sa neobjaví prvá slza. A my nerozumieme prečo,“ prezrádza o texte Peter.

Pokračuje Popa: „Chlapci najprv napísali aj druhú slohu zo ženského pohľadu ale absolútne sa to s ničím nezhodovalo lebo my ženy tak nepremýšľame. Sme o trochu zložitejšie a snažili sme sa im s Laurou (Petrova manželka a dizajnérka outfitu kapely) vysvetliť, ako vnímame jednotlivé situácie, že to nie je len tak, že si sa urazila a nie je za tým nič hlbšies. Ty vieš, že to bola ešte hlboká spomienka z dávnych rokov, ktorá ťa zabolela a on tom nevie.“

„Pôvodná verzia sa od tej finálnej líši v podstatných detailoch. Hoci sa prezentujeme tanečnými skladbami, milujeme hudbu každého žánru, ktorá v nás vyvoláva emócie. Ani sme nerozmýšľali o tom, či Fairytale nám žánrovo zapadne do konceptu. Prvé verzie dokonca boli tanečné no stále to v niečom nebolo ono, bolo tam toho príliš veľa, tak postupne sme dávali všetky nástroje preč, až kým neostalo len to najdôležitejšie,“ hovorí LeZlee.

„Text je tou najúprimnejšou výpoveďou partnerov vo vzťahu. Tak ako sme vyzliekli donaha pesničku, to isté sme urobili aj pri produkcii klipu. Postupne sme škrtali všetko, čo by odpútavalo pozornosť od hudby a slov. Najintímnejšie momenty sú vtedy keď nič nemôžeš skrývať a aj preto sme vo videu ostali len my, nahé telá, svetlo a tma. Za kamerou bol LeZlee a keď prišlo na dokrútky jeho častí tak zhodnotil, že už aj to by bolo veľa,“ prezradil Peter.

Kiss My Ex! tvoria Iveta “Popa“ Karičková – spev, Ladislav „LeZlee“ Znám – klávesy, produkcia a Peter Klema – gitara, produkcia. Ich single Waves a Dance With Me okrem toho, že rotujú v slovenskom rádiovom éteri, sa po výbere poroty (Dua Lipa, Adele, Mike Shinoda, Chris Martin, atď.) a najväčších svetových vydavateľstiev dostali sa do semifinále celosvetovej pesničkárskej súťaže International Songwriting Competition v konkurencii viac ako 26,000 a 15,000 prihlásených umelcov z celého sveta. Minulé leto kapela vydala svoj debutový album „The Gallery Of Us“.

Na jar 2024 predstaví Kiss My Ex! Deluxe verziu albumu obohatenú o päť remixov a jednu novú doposiaľ nevydanú skladbu. Kapela sa predstaví aj na sérii koncertov vo vlastnom programe ako aj v hudobno-tanečnej produkcii v spolupráci s DJ Incognitom.

Zdroj: TS