King Shaolin žijú Rock n roll na pódiu aj v novom klipe.

Bratislavská kapela na sklonku septembra prichádza s videoklipom ku skladbe Rock ‚n‘ Roll’s so Good, ktorý nadväzuje na atmosféru piesne. „Spontánnosť, intuícia a žitie v prítomnom okamihu bez obavy o budúcnosť. To pre mňa znamená žiť rock ´n´ roll,“ hovorí spevák Domi Stoff.

„Veterány sú pre nás symbolom slobody, v ktorých môže človek cestovať, kam len chce a kedy chce. Témou sme sa trochu nechali inšpirovať filmom „Easy Rider“ z konca šesťdesiatych rokov. Postava mystickej ženy pre nás symbolizuje neustálu prítomnosť Rock ´N´ Rollu, ktorá nabáda na odovzdanie sa prítomnému momentu“, vysvetľuje kľúčovú myšlienku klipu Domi Stoff.

Text piesne vznikol zároveň s melódiou. „Len to zo mňa tak sršalo a ani som sa nenazdal a 90 % textu vzniklo priamo pri natáčaní prvej demo nahrávky na telefón. Občas sa to stáva a hlavne vtedy, keď sa na to človek veľmi nesústredí a nechá ním život voľne prúdiť. Tak isto vznikol aj text refrénu Born Free“, prezrádza Domi.

Autorom hudby i textu je Domi Stoff, ktorý je zároveň aj hudobným producentom a aranžérom skladby. Rock ‚n‘ Roll’s so Good je druhým singlom z aktuálneho EP Venus Versus Mars, do ktorej vložil naliehavosť vnímania aktuálneho bytia. „Ako som už spomenul, človek by mal viac žiť „tu a teraz“ namiesto toho, aby neustále hľadel do nehmotného budúcna. Nič iné ako prítomný okamih totiž neexistuje. Samozrejme, treba mať jasno v tom, čo chce človek robiť a určité plánovanie je na mieste, no nežiť v strachu z toho, čo nás čaká a odovzdať sa momentu je veľmi oslobodzujúce“, hovorí Domi.

O mix skladby sa postaral Andrej Hruška.

Nakrúcanie klipu prebiehalo v kameňolome neďaleko Trnavy a tiež v spolupráci s milovníkmi veteránov. „Marek Brežný je nadšenec a milovník amerických veteránov, s ktorými sa zúčastňuje na mnohých výstavách, kde sú pastvou pre oči aj verejnosti, pretože sú to skutočne prenádherné autá. Spolupráca s ním a jeho priateľmi, ktorí vlastnia ďalšie takéto krásne autá, bola výborná a aj zábavná“, prezrádza manažér kapely Michal Neffe.

„Na klip sme mali tri rôzne námety, no nakoniec sme sa rozhodli, myslím, pre ten najsprávnejší. Milujeme staré autá a celkovo ten pocit, keď ste s priateľmi na cestách. Rovnako ako cesty na koncerty sú pre nás tie najlepšie spoločné momenty a zážitky“, dodáva Domi.

Nakrúcanie klipu opisuje kapela ako náročné, nakoľko v deň točenia v rozpálenom kameňolome im spríjemňovalo tropických 38 stupňov. Video bolo realizované tímom Lexis Production.

„Aktuálne sme odohrali sériu 10-tich augustových koncertov a čaká nás ďalší mesiac, keď budeme na cestách, okrem toho chystáme tri nové single a k nim aj vizuály“, uzatvára Domi.

Najbližšie budete môcť kapelu vidieť:
28.9 Bratislava, Hody Karlova Ves
6.10 Stupava, Dni Zelá
27.11 Obec Štós

Viac informácií o kapele nájdete na jej oficiálnej stránke http://www.kingshaolin.com

Informácie poskytol manager kapely Michal Neffe.