King Shaolin dokončili druhý album a vyrážajú na klubové turné.

V týchto dňoch dokončila bratislavská kapela King Shaolin svoj druhý album s názvom „Play Against The Rules“. Uplynulo už päť rokov, odkedy kapela zverejnila svoj debut, čo všetko sa udialo počas týchto  rokov a prečo prichádza druhý album až teraz, objasňuje spevák Dominik Štofko.

”Od momentu, keď sme zverejnili náš debut, sme v jednom kole. Zahrali sme cez 370 koncertov, ja som skomponoval nespočetné množstvo skladieb, niektoré sa dostali k ľudom cez digitálny svet, niektoré sme hrávali a doteraz hráme na koncertoch a ostatné sú zamknuté v šuplíku. Avšak v podstate princíp ostal rovnaký. Túžba spraviť krásnu melódiu, song, ktorý ma kompletne vyjadruje a opisuje a obliecť ho do šiat, ktoré sa mu najviac hodia, no a hlavne pritom mať radosť.”

”Počas posledných rokov som objavil mnoho rôznych princípov, aplikácie hudobných aranžmánov a produkcie, ktoré mi sedia, čím som starší však zisťujem, že možností je nespočetne veľa. Rozdiel je, že teraz už nejdem naslepo. Keď urobím nový song, viem, ako chcem, aby znel. A po textovej stránke sa snažím ísť čo najhlbšie do seba. Píšem príbehy, ktoré som zažil, postoje k životu, smútky, radosti, všetko sa snažím zachytiť čo najpravdivejšie a zo srdca. Som na tento nový album veľmi hrdý. Je to jedenásť songov, za ktorými si absolútne stojím a nesú v sebe veľký kus pravdy,” dodáva frontman Dominik Štofko.

Obal albumu navrhol Dominik Štofko a jeho netradičný vizuál odkazuje na nosnú myšlienku slobody mysle a zachovania si vlastného názoru a pravdy.

Druhý album bude obsahovať 11 skladieb a jeden bonus track. Práve spomínaný bonus je zatiaľ jedinou zverejnenou skladbou a zároveň je to prvý cover, ktorý kapela spracovala. K tejto piesni King Shaolin zverejnili aj videoklip, ktorý režíroval Laco Rychtárik.

Spolu s vydaním nového albumu kapela vyráža aj na klubové turné, v rámci ktorého sa v marci a apríli predstaví v ôsmich slovenských mestách.

“Na turné predstavíme úplne nový koncertný program, ktorý bude zložený, samozrejme, z piesní z nového albumu, niektorých songov z EP „Burn Inside“, ako sú „Money In My Soul“ alebo „Waiting“ a skladbami, ktoré to celé spustili. Budeme mať aj novú zložku kapely, a tou sú pôvabné vokalistky. Celé toto turné sme dlhšie pripravovali a vyžadovalo si veľa úsilia. Som rád, že na ňom vystúpia umelci, ktorých máme radi a vážime si ich,” vysvetľuje Dominik Štofko.

Na koncerty si kapela pozvala aj viacero zaujímavých hostí. Predstavia sa Celeste Buckingham, Vladis, Martin „Majlo“ Štefánik a tiež slovenské kapely: Komajota, Horehigh, The Youniverse, Graeme Mark Band, Darkness Positive, Jeno’s Brothers, The Parentals a v neposlednom rade charizmatický pesničkár z Nitry Samuel Kšiňan.

Krst albumu je naplánovaný na posledný koncert celého turné 1. apríla 2017 v Nu Spirit Clube v Bratislave. 

KING SHAOLIN Maresi Tour:
03.03 Nové mesto nad Váhom, BLUE NOTE (+ Graeme Mark Band) 
04.03 Nitra, MUSIC A CAFE (+ Samuel Kšiňan) 
10.03 Trnava, MUSIC A CAFE (+ Graeme Mark Band) 
18.03 Trenčín, KLUB LÚČ (+ The Youniverse)
24.03 Košice, KASÁRŇE (+ Jeno´s Brothers, The Parentals) 
25.03 Prešov, WAVE (+ Komajota, Jeno´s Brothers) 
31.03 Martin, MESTSKÁ SCÉNA (+ Darkness Positive) 
01.04 Bratislava, NU SPIRIT (+ Horehigh) 

Zdroj: Marco Maserati