KING KRULE PŘIVEZE DO FORA KARLÍN NOVOU DESKU SPACE HEAVY

Archy Marshall, britský hudebník, skladatel a producent, vydává v červnu nové album, které vytvořil pod svým alter egem známým jako King Krule. Space Heavy je čtvrté studiové album King Krulea a vyráží s ním na stejnojmenné turné. Desku představí 27. října v pražském Foru Karlín. Jeho poslední sólový koncert v Roxy byl vyprodán během pár dnů, doporučujeme tedy s nákupem vstupenek příliš neváhat. Pořídíte je za 890 Kč + poplatky od pátku 5. května 10:00 v síti Ticketmaster.cz: https://www.ticketmaster.cz/artist/King-Krule/876728.

Archy Marshall neboli King Krule, britský hudebník s českými kořeny a prostředním jménem Ivan, umí překvapit. Pro letošní rok si pro fanoušky připravil novou desku a k ní rovnou i turné. Album, které vyjde 9. června, přibližuje posluchačům singl s názvem Seaforth. A právě tady King Krule opět překvapuje. První singl z nového alba vyšel spolu s vizuálně opravdu krásným videoklipem. Snovou melodii doplňují záběry, které se odehrávají v Kruleově spící mysli a divák tak může sledovat dobrodružství – dvou zlatých retrívrů. Ale vlastně proč ne. Netradiční projev, postupy, melodie, texty a klidně i nečekaná kombinace melodie a videa, to je King Krule.

Marshallův projev je velice tajemný a osobitý, ve své tvorbě prochází různými fázemi i žánry, umí pracovat s indie-rockem i post-punkem, ví, jak využít jazz fusion a nebojí se ani hiphopu, rapu nebo elektronické hudby. Jako King Krule se pak věnuje niterným pocitům a intimním tématům, která lyrickou formou předává posluchačům. Každý se tak může v některé jeho skladbě najít, protože nic není jednoznačně řečeno a každý kus dává prostor fantazii a vlastním výkladům, stačí se jen poddat melodiím a silným náladám jednotlivých tracků. Na nové desce jich bude hned patnáct.

Album Space Heavy vychází přesně deset let od Kruleova debutu 6 Feet Beneath the Moon, který vydal, když mu bylo pouhých 19 let. Má jít o desku, kterou vytvořil jako umělec na vrcholu svých sil, spojil na ní všechno, co se naučil při práci na předchozích albech a díky tomu vzniklo dynamické dílo, které s každým dalším poslechem odhaluje nové a nové prvky.

Space Heavy vznikalo zejména během Marshallova dojíždění z Londýna do Liverpoolu, během let 2020 a 2022, kdy pobýval v obou městech současně. Právě neurčitý prostor/meziprostor mezi jeho domovy Marshalla fascinoval, měl pocit, že jde o prostor pronásledovaný sny o lásce, o prostor, ve kterém se začíná přemýšlet o ztrátách propojení, které máme s lidmi, dokonce přímo o ztrátách lidí.

Space Heavy chce a má být ve stejné míře prostorem pro negativní i pozitivní věci a odměna pro ty, kteří jsou ochotní projít si obojím, je prý veliká. Album bude venku 9. června a podle prvotních informací to bude emoční horská dráha, tak si ji přijďte prožít a užít 27. října do Fora Karlín.

D Smack U Promotion & Red Triangle present
King Krule / UK
27. 10. 2023, doors 19:00
Forum Karlín, Praha
Vstupenky za 890 Kč + poplatky v prodeji od pátku 5. 5. 10:00 v síti Ticketmaster: https://www.ticketmaster.cz/artist/King-Krule/876728.
FB událost: https://www.facebook.com/events/163438039706727/
Ticket link: https://www.ticketmaster.cz/artist/King-Krule/876728

Zdroj: TS