Khomator & El Bajto privážajú surový tovar z PERIFERI.

,, 13 let ve hře, ale žádné kariéry, žádné bitches na péru, žádné aféry a dissy, nic není jak kdysi, ale na ty trendy seru, jako vždycky story z periferi ze severu“ rapuje Khomator v úvodním singlu Periferi, ze stejnojmenné desky, kterou vydal ve spolupráci s ostravským producentem El Bajtem. Seznam se s porcí poctivého rapu, kterou před vánoci pokřtil v Ostravě Vladimír 518.

První vlaštovkou s chystaného kolaba Khomator & El Bajto byl klip ,,Poltergeist“ Surovou reflexi regionu, alkoholu a sociálně pracovních nejistot brzy doplnil druhý singl a klip ,,Lokathor“ s polským raperem Lokerem. Zatím poslední klip Kořeny, je cesta časem, do dob kdy celou jednu generaci odkojila hip-hop subkultura. Autentické záběry, které natočil Khomator v letech 2001-2005 dotváří unikátní retro video.

DSC_0276

Samotná 13 tracková deska na sebe nenechala dlouho čekat a bez velkých reklam ji kluci vypustili den před vánoci, kdy ji také poprvé hráli live v ostravském klubu Barrák, spolu s hosty v čele s Lordem Lhusem. Kromě této vůdčí postavy US Hardcore rapu najdeš na desce další hosty, kteří společně vytvořili celkový obraz Periferi. Z domácích Mc´z – Tenki, Yoga Spank, nebo karvinský Mikec, z Polska varšavští TWM, Loker a zpěvák Chwasciu. Z kanárských ostrovů zní španělský vokál zpěvačky Trinity, která v současné době žije v Opavě. Své umění předvedli také DJ´s Opia, Lowa, Lapa a Wuty.

„Periferi je místo, které leží bokem, náš prostor na hranicích republiky, mimo hlavní proud žánru, stories z okraje společnosti. Syrové texty, reflexe doby a životních změn nejen v nitru člověka, kterému je 30, ale také ve společnosti, kterou pozoruju při svých toulkách. Je to cesta ze tmy za světlem, životní vzestupy a pády, roky zkušeností a životních zkoušek, které dávám ven do El Bajtových beatů, které tě skopou jako Chang“. Dodává Khomator k desce

Desku v digitální podobě si můžeš koupit na Bandcampu, kde najdeš i všechny ostatní desky od Khomatora

https://khomator.bandcamp.com/

Jak si objednat originál desku Periferi?

  • Na e-mail info@khoma.cz pošli jméno s celou adresou
  • Částku 300 (deska: 250,- + poštovné) pošli na účet č. 1076548018/3030, do zprávy pro příjemce napiš své jméno.

Po připsání platby na účet bude deska zaslána doporučeně poštou

Deska k dostání od 15.1. v těchto obchodech:
Grafficon – Pekařská 18, 602 00 Brno
Grafficon – Husitská 13, Praha-3/Žižkov
Queens shop – Antonína Macka 4, 702 00 Ostrava (https://www.queens.cz/)
Flow Control – Lamačská 8, Bratislava – Staré Město
Picnic skateshop – Dlouhá třída 484 / 37, Havířov – Město
Street art shop – 28. Října 80, Ostrava
Control shop – Głeboka 20, Cieszyn

Tracklist:

  1. Intro
  2. Periferi ft. Dj Lowa
  3. Poltergeist ft. Dj Opia
  4. Lokathor ft. Loker
  5. Havr
  6. Vybíráme sami ft. TWM
  7. Motor ft. Tenki
  8. Dejavue
  9. Kořeny ft. Dj Wuty
  10. Dar ft. Lord lhus, Mikec, Dj Wuty
  11. Pramen změn ft. Yoga Spank
  12. Eternia ft. Trinity
  13. Milovat & Tvořit

Zdroj: Lukáš, PR&Media