Keby všetky bandy sveta – Cyklus koncertov world a etno hudby!

Banda je world music skupina, ktorá pretavuje ľudové piesne do moderného celkom nového spracovania. Základom ich tvorby sú poctivé a autentické korene slovenskej ľudovej hudby, ktoré následne popretkáva starou hudbou, bluesom, jazzom, beatom a muzikou iných národov.

Tým, že Banda používa akustické hudobné nástroje a bohaté vokály s rešpektom k tradícii, ale aj v celkom novej, originálnej podobe, sú ich koncerty vždy odsúdené na úspech. Ako napísal pán Vladimír Potančok: „…okrem srdca tam dali aj um a nadhľad – v aranžmánoch sa krížia a prelínajú hudby rôznych národov, národností a štýlov: počuť tu myjavské, rusínske, írske, židovské, rómske, jamajské, horehronské i hiphopové melódie a rytmy, ale pritom to ako celok stále drží pokope. Ech, banda jedna.”

Skupina Balkanansambel vznikla začiatkom roka 2009. Ako oni sami o sebe tvrdia, dôvodom bolo „predsavzatie dopriať večný odpočinok viedenským valčíkom a polonézam“. Balkanansambel je mnohopočetná hudobná formácia, ktorá sa rozhodla vyzvať na súboj všetky krivé rytmy a drkotavé maniere balkánskej ľudovej produkcie. Šéfom je Marek Pastírik, ktorého záhadné nástroje duduk, kaval, gajda, taragot vám priblížia hudbu Rumunska, Bulharska či Macedónska.


KEBY VŠETKY BANDY SVETA (cyklus koncertov world a etno hudby)
30. 05. 2012 o 20:00, Klub za zrkadlom, Rovniankova 3, Bratislava

Banda

Zdroj: KZP
Publikoval: Redakcia GREGI.NET