Katke Koščovej sa plnia sny!

Speváčka Katka Koščová v tomto roku spolupracovala s českým textárom Michalom Horáčkom, na jar vypredala sály počas turné s kapelou NEŘEŽ, s tou istou kapelou sa už teraz tešia na pokračovanie klubového koncertovania na konci októbra, v lete nahrávala nové CD, ktoré uvedie aj na Vianočnom koncerte v Prešove a v zime bude oddychovať a tešiť sa na potomka. Veľkú prestávku ale neplánuje, už na jar chystá ďalšie koncerty. Plnia sa jej nielen muzikantské sny.

Katka so svojím klavíristom Danom Špinerom zhudobnila pred časom viacero villonských balád Michala Horáčka, z ktorých si popredný český textár a básnik vybral dve – letnú pesničku Přes most bez punčoch a vianočnú pieseň Štědrý večer. Tieto balady sú súčasťou jeho projektu Český kalendář, ktorý sa tohto roku dočkal aj javiskového spracovania. „Je mi veľkou cťou, že v rámci projektu Český kalendář môžem byť ako spoluautor a interpret v takej skvelej spoločnosti ako je Szidi Tobias, Lucia Šoralová, František Segrado, Vladimír Merta, Vojta Dyk, Lenka Nová, či Petra Hřebíčková,“ hovorí Koščová.

S českou folkovou legendou Neřež pripravili pokračovanie úspešného spoločného koncertného ťaženia. Od 21.10. do 27.10.2012 spolu odohrajú 7 klubových koncertov.

Katka Koščová: „Teraz na jeseň sme sa rozhodli pre komornejšie sály aj komornejšiu verziu koncertu. Odohrali sme spolu tohto roku viacero veľkých koncertov a máme chuť na zmenu atmosféry.“

Program s názvom „30 rokov NEREZ“ priniesie prierez celou tvorbou Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského od prvých spoločných pesničiek, cez spoluprácu s vynikajúcou pesničkárkou Zuzanou Navarou až po ich súčasnú tvorbu už pod názvom Neřež. Na koncertoch odznejú najznámejšie skladby tejto formácie, akými sú určite pesničky Tisíc dnů, Kočky, Na dně, Za poledne, či Černá voda.

Katka Koščová po jarnej spoločnej šnúre: „Sme veľmi spokojní s tým, ako dopadlo turné. Naozaj sme nečakali, že o koncerty bude až taký záujem. Mnoho umelcov sa dnes bojí robiť samostatné koncerty, lebo majú strach, že nepríde publikum. Nám sa však potvrdil presný opak, z čoho máme neuveriteľnú radosť a tešíme sa na ďalšie spoločné vystúpenia.“ Ďalšie spoločné koncerty sú teda pripravené na október najmä v mestách, ktoré doteraz tento koncertný program nemali možnosť vidieť. Počty vstupeniek a miest v klubových priestoroch sú obmedzené a už v týchto dňoch sa rýchlo predávajú.

Okrem koncertovania si Katka so svojou kapelou našli čas aj na nahrávanie Vianočného albumu, ktorý vychádza v novembri. „Posledné tri roky sme robievali v decembri vianočné koncerty, po ktorých nás ľudia žiadali o albumovú verziu kolied v našich aranžmánoch. A keďže v tejto vianočnej koncertnej tradícii chceme pokračovať, rozhodli sme sa že CD s našimi slovenskými koledami vydáme,“ uviedla Katka. Súčasťou albumu bude aj pieseň Štědrý večer, ktorá je duetom Katky a Vojtu Dyka z už spomínaného projektu Michala Horáčka Čerský kalendář.

Koščovej sa plnia sny: „Tohto roku sa mi skutočne splnili takmer všetky profesné sny. Spolupráca s Michalom Horáčkom, s kapelou Neřež, dokonca som mala možnosť zaspievať si duet s Danom Bártom… Mám pocit, že sa dejú krásne až neuveriteľné veci a to nehovorím len o pracovných príležitostiach. To najčarovnejšie zo všetkého, čo sa mi momentálne deje je, že sa stanem mamou.“

Prehľad pripravovaných koncertov turné „30 rokov NEREZ a Katarína Koščová“:
21.10.2012 / Trnava /
Reštaurácia Sessler
22.10.2012 / Bratislava /
KC Dunaj
23.10.2012
/ Nitra / Music a Cafe
24.10.2012
/ Piešťany / Kursalon
25.10.2012 / Trenčín /
Piano Club
26.10.2012 / Žilina /
Rondel Klub 23
27.10.2012 / Banská Bystrica /
Klub HaD (Hudby a Divadla)

Predpredaj vstupeniek na miestach koncertov a na www.ticketportal.sk.
Bližšie informácie o Katkiných koncertoch nájdete na www.katkakosc.sk.

Zdroj: Michal Pivovar