Katka Koščová vyráža v máji na turné. Je náročná.

Speváčka Katka Koščová vyráža začiatkom mája na komorné turné iba s dvomi muzikantmi. Sčasti si tak zopakuje koncerty spred roka a pol, keď predstavila svoj ostatný album Oknom v špeciálnej hudobníckej zostave. Tentokrát sa do Slovenských miest vydávajú traja: Katarína Koščová (spev), Daniel Špiner (klavír), Michal Matejčík (harfa).

„Po minuloročnom turné sme sa ešte párkrát na koncertoch stretli práve len s Mišom Matejčíkom a Danom Špinerom a spievať iba v sprievode klavíra a harfy, v tomto privátnom spojení so správnym priestorom, je pre mňa v rámci koncertovania jedna z najkrajších kombinácií,“ hovorí speváčka a dodáva: „Začala som byť pomerne náročná práve na priestory, kde hrávame. Viem, že sa tým istým spôsobom obmedzujem, ale  zistila som, že sa potrebujem koncentrovať. Aj pre publikum, aj pre nás na pódiu pri muzike, ktorú robíme je omnoho lepšie, ak hráme niekde, kde nehučí kávovar, nedrtí sa ľad počas najintímnejšej piesne. Vyslovene si preto užívame priestory rôznych chrámov – kostoly, synagógy, alebo drobné kulturáky, divadelné sály. Ak ideme do klubu, tak iba  tam, kde absolútne dôverujem uvedomelým majiteľom, kde vieme, že počas hrania vypnú stroje a nalievajú až po skončení.“

Unikátne spojenie ženského hlasu, harfy a klavíra v autorskej hudbe si budete môcť vychutnať už o pár týždňov v týchto mestách:

1.5.2017 o 19:00, Bratislava, Klarisky
2.5.2017 o 19:00, Nitra, Synagóga
3.5.2017 o 19:00, Trenčín, Café Sládkovič
5.5.2017 o 20:00, Košice, HalmiSpace
6.5.2017 o 19:00, Liptovský Mikuláš, Diera do sveta 4.6.2017 o 19:00, Bardejovské Kúpele, Hotel Astória

Michal Matejčík rokoch 2011 a 2012 odohral európske turné s Georgom Michaelom, predstavil sa aj ako špeciálny hosť na jednom z viedenských koncertov Depeche Mode, z ktorých repertoáru spravil harfové remixy a s týmto programom úspešne brázdi klubovú scénu.

Daniel Špiner patrí k súčasným najvyhľadávanejším slovenským klaviristom a autorom. Spolupracuje so známymi slovenskými hudobníkmi a kapelami: Martin Geišberg, Katka Knechtová, Andrej Šeban, No Name, Komajota atď. Venuje sa aj experimentálnej tvorbe, jeho projekt COIMP spája v živých vystúpeniach improvizáciu v hudbe, tanci a výtvarnom umení.

Zdroj: Michal Pivovar