Katka Koščová chystá MiniaTOUR, doteraz najintímnejšiu sériu koncertov s Danielom Špinerom

Už 17 rokov speváčka Katka Koščová hrá, vystupuje a komponuje s klaviristom a akordeonistom Danielom Špinerom. Vždy spoločne vymýšľali rôzne koncertné zostavy, ansámble a hostí. Teraz dozrel čas na turné, kedy budú na pódiu len oni dvaja. Už onedlho vyrazia na MiniaTOUR s najmenším možným obsadením, najmenším mixážnym pultom, najmenším akordeónom, na blízko, na dotyk, intímne. Séria vyše 20 koncertov začína 30. januára v rodnom Prešove a zoznam dátumov ešte nie je konečný.

Stačia dvaja hudobníci na to, aby svojou tvorbou a charizmou celkom zaplnili javiskový a klubový priestor? Ak má na to niekto tie najlepšie predpoklady, sú to určite Katka Koščová a Daniel Špiner. Spája ich dlhoročné kamarátstvo a veľká zohratosť. Na MiniaTOUR dostanú plný priestor na svoje intímne výpovede a spoločný humor. Na koncertoch Katky a Dana sa veľa smeje, občas aj plače a obzvlášť na tomto turné sa divák stane svedkom a súčasťou niečoho špeciálneho a neopakovateľného.

„Toto je môj najmilovanejší spôsob hrania. Keď sme len my dvaja. Netreba sa sústrediť na žiadne vonkajšie vplyvy, usmerňovať ďalších hudobníkov. Hráme si len slobodne naše pesničky. A táto sloboda je pre mňa veľmi vzácna. Pamätám si ešte časy, keď som sa nevedela postaviť za vlastnú tvorbu, keď som jej nedôverovala. O to viac si užívam to, že absolútne verím tomu, čo spolu s Danom robíme. Akoby som si konečne naplno uvedomila silu toho, čo máme,“ hovorí Katka Koščová.

Dobrou pozvánkou na blížiace sa MiniaTOUR je záznam živého hrania, ktorý Katka s Danom zachytili uplynulú jeseň. Na jeden šup, bez strihov a postprodukcie vznikol viac ako hodinový playlist pesničiek zo štúdia Melody v Žiline. Pre radosť autorov ale aj ako darček pre fanúšikov ho nájdete voľne dostupný na Youtube.

Všetky informácie o termínoch, miestach a predpredaji vstupeniek na MiniaTOUR nájdete na oficiálnej stránke Katky Koščovej. Zverejnená séria koncertov ešte nie je kompletná, aktualizované dátumy a informácie budú pribúdať na speváčkinom webe.

MiniaTOUR
30.01. Prešov, Poetika (vypredané)
31.01. Prešov, Poetika (vypredané)
01.02. Obišovce, Kultúrny domček
02.02. Bardejov, Bašta
03.02. Nové Mesto Nad Váhom, Blue Note
17.02. Ružomberok, Synagóga
18.02. Trenčín, Družba drama studio
23.02. Martin, Barmuseum
25.02. Trebišov, ŠUM
26.02. Košice, Fuga
15.03. Nitra, Nitrianska galéria / Župný dom
16.03. Piešťany, Elektrárňa
17.03. Pezinok, Pezinské kultúrne centrum
18.03. Spišská Stará Ves, Ramagu
19.03. Prievidza, Regionálne kultúrne centrum
26.03. Partizánske
27.03. Trstená, Kino Mier
29.03. Zvolen, Stará radnica
30.03. Lučenec, Synagóga
27.04. Bratislava, DK Zrkadlový háj
16.07. Hrad Červený Kameň

Zdroj: TS