Katka Koščová a Neřež zahrajú v nových mestách.

Speváčka Katka Koščová si opäť zahrá s českou artfolkovou formáciou Neřež. Už v novembri zaznejú najsilnejšie piesne tejto kapely v troch slovenských mestách. Známe skladby Kočky, Černá voda, či Já s tebou žít nebudu si budete môcť vypočuť 6.11. v Bardejove, 7.11. v Žarnovici a 8.11. v Trenčíne.

Katku a Neřež spojilo pred niekoľkými rokmi vystúpenie na folkovom festivale Fest dobré Bohunice, odvtedy už spoločne odohrali množstvo koncertov a festivalov na Slovensku i v susedných Čechách. Keďže obe formácie sú pracovne dosť vyťažené, rozhodli sa spraviť pred koncom roka aspoň zopár koncertov.

„Je to taká mini šnúrka, ale inak by sme sa do konca roka už asi nestretli, keďže toho máme teraz požehnane a to by ma mrzelo, lebo s týmito pánmi spievam veľmi rada. Povedali sme si, že by sme chceli skúsiť miesta, kde sme ešte nehrali, alebo kde sme dlho neboli. To sú také výzvy, lebo nevieme, ako bude na toto spojenie reagovať publikum, ktoré ho ešte nezažilo,“ reaguje speváčka.

Katka Koščová koncertuje ako hosť Neřež od roku 2011. S touto kapelou interpretuje spevácke party pesničkárky Zuzany Navarovej. Koncom roka 2012 spolu nahrali spoločné koncerty v Kolíne a v Táboře a vydali živé CD Vlakem na Kolín, ktoré je prierezom ich doterajšieho spoločného koncertovania. Nájdete na ňom teda Katkine autorské pesničky, piesne formácie Nerez a samozrejme aj najznámejšie piesne pôvodného NEREZu.

DSC_0075

Na pódiách tentokrát vystúpia Katka Koščová (spev), Zdeněk Vřešťál (spev, gitara), Vít Sázavský (spev, gitara, husle), Filip Benešovský (spev basgitara)
a naviac v Trenčíne aj Daniel Špiner (klavír).

Prehľad pripravovaných koncertov:

  • 6.11.2015 o 20:00, Bardejov, Štadión restaurant & penzión
  • 7.11.2015 o 19:00, Cukráreň Alžbetka
  • 8.11.2015 o 19:00, Trenčín, Klub Lúč

Predpredaj vstupeniek prebieha na miestach koncertov.

Zdroj: Michal Pivovar