Katarzia predstavuje prvý singel zo svojho nového akustického albumu

Prvým singlom z nového albumu Katarzie je pieseň Piesok. V baladicky ladenej skladbe slovenská speváčka, skladateľka, textárka a producentka vyjadruje pocity nostalgie za vzťahom, ktorý sa vynára zo spomienok. Piesok je otváracou piesňou nového akustického albumu Šťastné dieťa, ktoré vyjde 6. októbra. Naživo ho Katarzia spolu s kapelou predstaví túto sobotu 23.9. na koncerte v bratislavskom klube Pink Whale.

Už minulý týždeň Piesok od Katarzie v premiére uviedlo Rádio_FM. Teraz si pieseň môžete vypočuť na streamovacích službách a tiež ako lyric video súvisiace s artworkom albumu, ktorý vznikal s využitím umelej inteligencie v spolupráci fotografického dua shotby.us a grafického dizajnéra Jiřího Moceka zo štúdia Permanent Office.

Ústredným nástrojom v aranžmánoch je klavír. Text sa s hudbou prelína do obrazov a emócii, ktoré sa okamžite prenášajú na poslucháča, a pritom si v nich každý môže nájsť kúsok vlastného príbehu. Práve vďaka osobitým textom býva Katarzia označovaná za hlas svojej generácie. S otvorenosťou a empatiou v nich hovorí o aktuálnych pocitoch žien a medziľudských vzťahoch v súčasnom svete.

Štastné dieťa je šiestym štúdiovým albumom Katarzie a tentokrát rýdzo akustickým. Niekoľko skladieb Katarzia zložila na pianine, ktoré zdedila po mame. Album vychádza v českom vydavateľstve Animal Music, produkoval ho jeho zakladateľ Petr Ostrouchov a nahrávalo sa v Sono Records Doupě. Katarzia si do štúdia prizvala mladú slovenskú klaviristku Kristínu Smetanovú, bubeníka Romana Víchu a basgitaristu Tomáša Lišku. V piesni Piesok hosťujú trubkár Oskar Stenmark a vokalistka Stephanie Alvarenga, ktorí obaja žijú v New Yorku.

Album Šťastné dieťa vyjde 6. októbra na CD, LP a digitálne. Katarzia album naživo uvedie v predpremiére v zložení Oliver Lipenský (bicie), Michal Šelep (basgitara) a Robin Galia (piano) spolu so speváčkami Simonou Hulejovou a Erikou Rein na koncerte v bratislavskom klube Pink Whale 23. septembra.

Piesok (lyric video): https://youtu.be/amXWkMUzy8I?si=E5YiaCRMD9dfNlch
Piesok stream: https://lnk.to/piesok
Predpredaj albumu cez Slnko Records: https://www.slnkorecords.sk/katarzia/stastne-dieta
Vstupenky 23.9. Pink Whale, Bratislava: https://goout.net/cs/katarzia-predpremiera-albumu-stastne-dieta/szskmvv/

Zdroj: TS