KATARÍNA KOŠČOVÁ: PRAJEM SI, ABY SA O SLOVENSKO STARALI MÚDRI, VZDELANÍ A DOBRÍ ĽUĎIA.

Jej tvorba je za posledných päť rokov depresívnejšia, svojskejšia a bez kompromisov. „Tak to vyšlo, lebo tak mi občas je,” hovorí speváčka a skladateľka Katarína Koščová v jednom z rozhovorov k aktuálnemu albumu Hranica dažďa. Súčasťou nahrávky je pieseň Čo zostane so silnou výpoveďou o nástupe extrémizmu. Skladba sa v týchto dňoch dočkala aj vizuálneho spracovania.

Čo zostane by sa dal označiť aj ako jeden z prvých protestsongov Kataríny Koščovej. Zhmotnila v ňom svoje obavy z extrémizmu a prekrúcania faktov.

„Neviem, či môže jedna moja pesnička niečo zmeniť, ale považujem za dôležité vyjadriť sa k témam, ktoré sú v spoločnosti zlomové,” vysvetľuje prešovská speváčka. So spracovaním jednoduchého videa jej pomohol Patrik Minár, pričom predvolebné načasovanie Katarína Koščová nepovažuje za plán ani kalkul. K spoločenskému dianiu sa vyjadruje dlhodobo a otvorene.

„Myslím si, že každý by mal robiť to, čo mu je vlastné. Z mojich príspevkov vo verejnom priestore a na sociálnych sieťach je asi jasné, že som notorický volič. Voliť budem aj 29.2.. A veľmi si prajem, aby sa o Slovensko starali múdri, vzdelaní a dobrí ľudia,” uzavrela Katarína Koščová.

Katarína Koščová – Čo zostane: https://youtu.be/Rgu1aHUYy40
Album Hranica dažďa CD | FLAC | MP3: https://www.slnkorecords.sk/katarina-koscova/hranica-dazda

KONCERTY KATARÍNA KOŠČOVÁ
11.3. Sečovce – ZUŠ
12.3. Humenné – Adel cafe
13.3. Pezinok – Čokoládovňa Mlsná Emma
14.3. Martin – Sommelier klub

Zdroj: Slnko Records