Katarína Knechtová spieva v novinke Oni o viere vo „vyššie bytosti“, ktoré nad nami držia ochrannú ruku.

Speváčka, skladateľka a kráľovná balád Katarína Knechtová predstavuje jesennú novinku Oni. Autorkou hudby je ako vždy samotná speváčka, text napísal Vlado Krausz. Mystická skladba má originálne filmové spracovanie.  Videoklip sa nakrúcal na operačnej sále a v pitevni a Katka sa v ňom musela ponárať do akvária s otvorenými očami. Pozrite si „dušičkovú“ baladu od jednej z našich najlepších speváčok.

Po intenzívnom festivalovom lete pripravila Katka Knechtová pre fanúšikov hudobnú novinku. Pieseň Oni vznikala priebežne asi pol roka. Katka si na spoluprácu prizvala Adama Kuruca a Randyho Gnepu, u ktorého v štúdiu Basement sa skladba nahrávala.

„Do štúdia som chodila v etapách, nechávala som skladbu na seba pôsobiť a potrebovala som získať odstup. Pieseň je v podstate o viere vo „vyššie bytosti“, ktoré nad nami držia ochrannú ruku. Pre niekoho to je Boh, pre niekoho anjeli, pre niekoho vesmír, karma a niekto verí, že sú to naši blízki zosnulí. Práve preto som chcela singel vydať v tomto preddušičkovom období,“ zverila sa Katka.

Katka Knechtová mala rozpracovaných asi šesť piesní, ktoré sú potenciálne single, ale nakoniec sa rozhodla pre pieseň Oni. 

„Skladbu som napísala presne 14. marca na moje narodeniny, inšpirácia prišla náhle a bola veľmi silná a intenzívna. Asi je to tým, že nerada oslavujem svoje narodeniny a je to pre mňa deň, kedy čakám na jeho koniec a asi som potrebovala odviezť pozornosť niekam inam. Vlado to napísal na prvú „šupu“, nerobili sme už žiadne korekcie, hudba a text do seba krásne zapadli. Bola som nadšená s akou ľahkosťou tento proces prebiehal,“ opisuje proces tvorby Katarína Knechtová.

Novinka má jedinečné filmové spracovanie. Réžiu klipu Oni má na konte Laco Rychtárik, kameru mal na starosti Michal Gedeon a asistentom réžie bol Peter Uhrin. Styling zabezpečila Jana Schmidtová.

„Réžiu klipu Oni som zverila do rúk Lacovi Rychtárikovi, pretože viem, že má osobnú skúsenosť s klinickou smrťou a veľmi veľa sme sa o tom rozprávali. Takže veľa obrazov a aj emóciu, ktorá je vo videoklipe, je jeho osobná skúsenosť,“ prezradila Katka.

Klip sa nakrúcal dva dni v Košiciach a v ďalších lokáciách. Niektoré scény sa točili v Kunsthalle, v ateliéroch Kulturparku a v Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach.

„Nemocničné scény sme točili na operačnej sále a pitevni. Vtipné a bizarné bolo, že ma maskérka líčila v priestoroch pitevne, kde sme mali zároveň aj backstage, A oddychovala som na pitevnom stole… Zaujímavá scéna bola, keď som sa musela ponárať do akvária s otvorenými očami, kričať a pozerať do kamery. Tých ponorov bolo veľmi veľa, pretože sa hľadal najlepší výraz pre danú scénu. Zahalené ženy a tanečnice, ktoré ma sprevádzajú vo videoklipe sú symbolom „vyšších bytostí“, o ktorých spievam,“ uzatvára speváčka.

Katka Knechtová nedávno vydala prvý dvojvinyl s najväčšími hitmi s názvom Vo svetle žiariacich hviezd. Na dvoch LP nájdu fanúšikovia výber hitov od roku 2008, kedy Katka vydala svoj prvý sólový album Zodiak. Všetky informácie o Kataríne Knechtovej nájdete na www.katarinaknechtova.com a na  https://www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial?fref=ts

Zdroj: NK Factory
Foto: archív Kataríny Knechtovej