KASABIAN ZAŽIJÚ NA METRONOME FESTIVALE SVOJU PRAŽSKÚ PREMIÉRU. PRÍDU S NOVÝM ALBUMOM.

Jedna z najúspešnejších britských rockových kapiel súčasnosti a niekoľkonásobní držitelia NME Awards (Najlepšia britská kapela, Najlepší album…), Kasabian, budú po Stingovi ďalšou hviezdou Prague Metronome Festivalu, ktorý sa uskutoční od 23. do 24. júna 2017 na pražskom Výstavišti. Až do 14. februára 2017 sa dá k dvojdennej vstupenke dostať za 1690 Kč (cca 62 eur) v sietiach Ticketportal, GoOut a TicketLIVE.

„Kasabian sa hlásia k odkazu rock’n’rolových kapiel 60. rokov. Kombináciou týchto vplyvov s elektronikou a súčasným gitarovým prístupom si dokázali vytvoriť svoj originálny štýl. Nechýbajú im ani ocenenia za najlepšie albumy či najlepšie živé vystúpenia. Môžeme sa teda tešiť na veľký zážitok a príval energie. O ich popularite svedči aj to, že na ich samostatný minuloročný koncert v Británii dorazilo 50 000 fanúšikov,“ hovorí programová riaditeľka festivalu Barbora Šubrtová.  

Kasabian sú hudobným fenoménom súčasnosti, ktorý vyvracia tvrdenie o konci éry britskej gitarovej muziky. Odpoveďou na tieto názory je aj séria neuveriteľne úspešných albumov, vypredaných štadiónov a veľkého počtu festivalových zárezov na pozícii headlinera. „Kasabian sa z dance-rockových outsiderov vypracovali na jednu z najväčších rockových formácií v Británii. Tento rok sa u nich ponesie v znamení nového albumu a očakávame, že prídu vo vrcholnej forme,“ doplňuje Šubrtová.

Kasabian existovali už v roku 1997, ešte pod názvom Saracuse. A aj keď prvé nahrávky pod novým menom vznikali koncom 90. rokov, svoj  eponymný debut kapela vydala až v roku 2004. Ich popularita potom stúpala vďaka sérii úspešných singlov, ktoré vyniesli kapelu do širšieho povedomia. 

Druhý album Empire už debutoval na prvom mieste v UK Album Chart a obsahoval niekoľko hitov. Tretia štúdiovka West Ryder Pauper Lunatic Asylum bola zvukom zatiaľ najodvážnejším kúskom, avšak rozhodne nie málo komerčne úspešným – okrem umiestnenia na prvom mieste v rebríčku predajnosti, získala nominácia na cenu Mercury Music Prize. Rok 2012 sa niesol v znamení štvrtej nahrávky Velociraptor, s ktorou kapela vyrazila na obrovské turné a zahrala na festivaloch Isle of Wight a Reading. V roku 2014, ktorý bol desiatym výročím vydania ich debutu, Kasabian konečne vystúpili na Glastonbury ako headlineri a potom zahrali doposiaľ svoj najväčší koncert pre 50 tisíc ľudí v ich domovskom meste Leicester. V tom istom roku vydali aj zatiaľ posledný album 48:13.

Prague Metronome Festival je nový medzinárodný hudobný festival, ktorý sa koná v centre Prahy a ponúka 40 koncertov najzaujímavejších medzinárodných hviezd v kombinácii s tým najlepším z českej hudobnej scény. Po minuloročnej premiére médiá vyzdvihovali kvalitnú dramaturgiu aj lokalitu podujatia. Usporiadateľom sa podarilo priviezť mená ako Iggy Pop, Foals či The Kooks. Na konci minulého roka oznámili prvého headlinera pre ročník 2017. Bude ním jeden z najpopulárnejších svetových hudobníkov Sting, ktorý v Česku vystúpi prvýkrát na festivalovom pódiu. Britský umelec do Prahy príde s aktuálne skvele prijatým albumom 57th & 9th.

Záštitu nad Prague Metronome Festivalom prevzala pražská primátorka Adriana Krnáčová a starosta mestskej časti Prahy 7 Jan Čižinský. Partnerom je Česká spořitelna. 

Prague Metronome festival 
23. – 24. 6. 2017
Miesto konania: Areál výstaviště 
www.metronomefestival.cz

Vstupenky:
od 15. februára
Dvojdenná vstupenka 1890Kč

Zdroj: BrainZone promotion