Karpatskí Pastieri opäť zapaľujú ohne.

Slovenská skupina Karpatskí Pastieri sa vracia na scénu s novým bubeníkom. Aj napriek takmer 10 ročnej odmlke si ju podaktorí z vás môžu pamätať z rôznych festivalov ako Pohoda, Hodokvas, Revište, Cibulák… Počas svojho pôsobenia v rokoch 2001 až 2008 odohrala množstvo koncertov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, či Poľsku.

Ako hudobné teleso bola kapela súčasťou aj divadelnej inscenácie Deus ex Machina, s ktorou sa v roku 2003 zúčastnili medzinárodného divadelného festivalu v Moskve.

Minulý rok (jeseň 2017) sa jej členovia Branislav Biznár (gitara, spev), Dušan Lančarič (klávesy, sampler) a Richard Soso Molnár (basgitara) rozhodli kapelu znovu oživiť a miesto bicích nástrojov prevzal po Martinovi Strezenickom ostrieľaný harcovník Emil Frátrik. Z veľkého množstva hudobných mien s ktorými spolupracoval môžeme spomenúť napríklad Deža Ursinyho, Ivana Krála, Andreja Šebana, Richarda Müllera, Petra Lipu, Mariána Vargu, VINX-a atď.

Dôvodov na opätovné spojenie Karpatských Pastierov je niekoľko. Ten najzásadnejší sa udial v decembri 2017, kedy kapela v tomto novom zložení odohrala dve skladby na benefičnom koncerte Vianočný Žúr Chalaňov v MMC v Bratislave spolu s dychovou sekciou Tona Popoviča.

„Zážitok z tohto vystúpenia bol po tak dlhej dobe pre nás takpovediac iniciačný. Pochopili sme, že naša hudba v nás stále rezonuje a na pódiu dokážeme splynúť v jeden kompaktný celok“ uviedol basgitarista Richard Molnár.

Momentálne Karpatskí Pastieri nahrávajú svoj debutový album v štúdiu RatNoise gitaristu a producenta Branislava Biznára a pripravujú sa na obnovenie koncertnej činnosti.

Termín vydania albumu je naplánovaný na začiatok leta pod značkou Artforum Pezinok. Bližšie info o ňom vám prinesieme čoskoro.

FB: https://www.facebook.com/karpatskipastieri.sk
YT: https://www.youtube.com/channel/UCgCZz4joxw6NCPOJ2jwSPJg

Foto: Andrej Balco
www.andrejbalco.com