Karola Duchoňa si uctili dve generácie muzikantov.

Najznámejšie slovenské evergreeny slovenskej hudobnej legendy ožili vďaka dvom talentovaným muzikantom. Duchoň Medley – V dolinách, Čardáš dvoch sŕdc a ďalšie skladby v prevedení Mareka Kutnára a Igora Šimega roztancujú všetky vaše bunky. Ku skvelému mixu hudobníci, ktorí svoje duo nazvali 2muzicisti natočili aj video. To uzrelo svetlo sveta dnes v noci.

Hudba Karola Duchoňa je síce vekovo bližšia Igorovi Šimegovi, no Marek Kutnár je jasným dôkazom toho, že aj súčasný mladík dokáže oceniť staršiu tvorbu a nájsť v nej niečo zaujímavé a inšpiratívne. Dokonca až natoľko, že sa odhodlá k jej interpretácií.

„Teší ma, že dobrá hudba akejkoľvek generácie – pokiaľ má srdce, dušu a energiu, osloví vždy všetky vekové skupiny. Súčasný trend ‚vintage style‘ aj v rámci hudbných retro návratov skvelých hitoviek, ma preto napĺňa radosťou a uspokojením, že to naozaj dobré, dokáže spájať a dávať radosť aj dnes,“ hovorí Igor Šimeg. Jeho hlasom začína Duchoňov mix, ktorý pozostáva zo 6 známych skladieb: V dolinách, Šiel, šiel, S úsmevom, Cítim, Smútok krásnych dievčat a Čardáš dvoch sŕdc.

„Videom chceme vzdať poctu legende slovenskej pop music Karolovi Duchoňovi a pripomenúť jeho dielo súčasnej mládeži. Tak, ako je možné vidieť v našej kolaborácii, je možné aby sa dve generácie navzájom dopĺňali a učili sa jedna od druhej,“ hovorí Marek Kutnár. O video vrátane postprodukcie sa postaral Juraj Danko z TOC Media and Graphic a natočené bolo za pomoci Tomáša Lobba v LVGNC Studios v Bratislave. Dvojica obom vyslovuje úprimnú vďaku za skvelú spoluprácu.

2muzicisti už majú za sebou viacero spoločných vystúpení, na ktorých sa prezentujú s repertoárom so širokým záberom od popu cez muzikál a šansón až k ukážkam autorských skladieb. Inými slovami – od Karola Duchoňa cez Britney Spears až ku Kutnárovi.

Najbližie budete môcť 2muzicistov počuť a vidieť:
23.11.2017 – Môj Muzikálový Večer, Robotnícky Dom, BANSKÁ BYSTRICA
15.12.2017 – Kultúrny dom, HRONSEK
20.12.2017 – Podzámska Viecha, NITRA
20.1.2017 – Wine Bar, NITRA
25.1.2017 – DK Zrkadlový háj, BRATISLAVA

O zoskupení 2muzicisti:

IGOR ŠIMEG – spevák, herec a režisér, hosťujúci člen Novej scény v Bratislave, predstaviteľ viacerých postáv muzikálovej, operetnej aj televíznej seriálovej tvorby, šéf Mestského hudobného divadla, člen speváckej skupiny IL TRYO, Trjof, laureát SLF, držiteľ viacerých ocenení a pedagóg muzikálovej interpretácie a operného štúdia Akadémie umení v Banskej Bystrici. 

MAREK KUTNÁR – mladý talentovaný multižánrový hudobník, spevák, autor a kapelník úspešnej funkovej hudobnej skupiny SEMATAM – víťazov Slovenskej hudobnej ligy 2016. Člen aj tvorca aranžmánov populárnej a cappella formácie Close Harmony Friends a sólista bigbandu Swingless Jazz Ensemble.

Official FB page: https://www.facebook.com/2muzicisti/

Zdroj: TS