Karin Ann vydala svoju najobľúbenejšiu skladbu „put me back together“

Slovenská speváčka Karin Ann zažíva obzvlášť rušný pracovný záver roka. Po výnimočnom jesennom projekte – 2-dielnom krátkom filme, ktorý tvoril videoklipy k jej dvom predošlým singlom, vydáva v týchto dňoch lyric video a novú skladbu s názvom put me back together. Okrem toho v uplynulých dňoch absolvovala svoj koncertný debut v zámorí – v Los Angeles a v New Yorku. Aby toho nebolo málo, jej videoklip a stranger with my face si najnovšie pripísal dva nové úspechy na medzinárodných filmových festivaloch.

put me back together a trojica koncertov na záver roka na trase L.A. – New York – Paríž

Nový singel put me back together oficiálne vyšiel v piatok 10. novembra. Skladba okamžite po vydaní zabodovala v mnohých dôležitých playlistoch vrátane globálneho Glow s vyše miliónom poslucháčov, najväčšieho nemeckého playlistu Indie hudby Indie Brandneu či českého New Music Friday CZ/SK.

Karin Ann predstavila nový singel put me back together naživo počas uplynulého víkendu na svojich prvých dvoch samostatných koncertoch v USA – v zaplnených kluboch Bardot v Hollywoode a Apotheke v New Yorku.

„Skladba put me back together je jednou z mojich najobľúbenejších piesní, ktoré som kedy napísala. Je krásna, i keď má smutný podtón,“ opisovala Karin na pódiu v New Yorku, kde ju sprevádzala jej nová kapela, v ktorej hrajú i obaja jej mladí producenti William Graefe a Benjamin Lazar Davis.

„Tento song som vytvorila ako priestor pre jeden špecifický príbeh, ktorý som chcela vyrozprávať. Je to príbeh o tom, ako láska k niekomu môže vnútorne zmeniť našu osobnosť až natoľko, že sme ochotní urobiť pre daného človeka čokoľvek, dokonca i vtedy, ak naše city nie sú opätované, pretože nám na tom tak veľmi záleží,“ dodala speváčka smerom k publiku, v ktorom jej tlieskali poslucháči, hudobní novinári a odborníci z hudobného priemyslu, medzi nimi napríklad držiteľ Grammy, producent Chris Lord-Alge či gitarista Davida Bowieho Mark Plati.

Posledný tohtoročný koncert Karin Ann odohrá 9. decembra v klube Supersonic v Paríži, kde sa tento rok na jeseň predstavila ako predskokanka v rámci turné s britskou umelkyňou Paris Paloma.

Dve prestížne medzinárodné ocenenia pre videoklip a stranger with my face

Zatiaľ čo Karin aktuálne predstavuje singlovú novinku put me back together, na medzinárodných filmových festivaloch medzitým zbiera nové cenné sošky do jej zbierky predošlý videoklip a stranger with my face.

Videoklip a stranger with my face zvíťazil v októbri vo svetovej konkurencii v kategórii Best Music Video na americkom festivale krátkych filmov Top Shorts. Top Shorts patrí už 10 rokov medzi uznávané medzinárodné filmové festivaly. Ponúka priestor veľkej škále žánrov a kategórií a je obľúbenou platformou pre nádejné talenty a objavy svetovej kinematografie. 

Videoklip vzápätí zvíťazil v novembri v kategórii Best Music Video na New York Tri-State Film Festivale. Ide o americký filmový festival, ktorý globálne zviditeľňuje filmárske a herecké talenty z celého sveta s dôrazom na nezávislú filmovú tvorbu prinášajúcu dôležité sociálne, politické, či psychologické témy.

Víťazný videoklip a stranger with my face mal premiéru 1. septembra ako prvý diel 2-dielneho krátkeho filmu z prostredia Hollywoodu 50. rokov, ktorý bol ťažiskovým projektom Karin Ann počas tohtoročnej jesene. Druhým dielom a záverom filmu bol videoklip favorite star odpremiérovaný 13. októbra. Dvojdielny krátkometrážny film sa nakrúcal v americkej réžii filmárskej dvojice TUSK v Prahe a hlavné úlohy po boku Karin Ann stvárnili americkí herci Ashley Moore a Gus Kenworthy. Zaujímavý audiovizuálny počin zaznamenal pozitívne reakcie zo strany publika i médií, ktoré ocenili jeho kvalitu, ambiciózne spracovanie, réžiu a výpravu.

Karin Ann sa od debutu v roku 2020 postupne stáva medzinárodnou ikonou svojej generácie Z. Originálny umelecký rukopis jej umožňuje balasovať na pomedzí alternatívy a mainstreamu. Jej tvorba neunikla pozornosti svetových médií v mnohých krajinách Európy, v Austrálii, či USA (Vogue, Forbes, MTV, ELLE, Marie Claire, Vanity Fair, BBC Radio 1…). Jej texty sa noria hlboko do tém genderovej rovnosti, duševného zdravia a ľudských práv. Zisk zo svojho prvého koncertu venovala organizácii Amnesty International na podporu jej činnosti v boji za ľudské práva (2021). Zapísala sa do histórie ako prvá spomedzi slovenských umelcov, ktorú spoločnosť Spotify obsadila na svoj kultový billboard na newyorskom Times Square (2021). V roku 2022 si ju skupina Imagine Dragons vybrala ako predskokanku na svoje turné, vystúpila na koncertoch britského speváka YUNGBLUDa a absolvovala turné s americkou hviezdou LP. V septembri 2023 sa predstavila na európskom turné po boku uznávanej britskej speváčky a skladateľky Paris Paloma. Svoje skladby a videoklipy tvorí prevažne v Los Angeles a v Londýne. Popri hudbe sa venuje aj herectvu, tento rok stvárnila jednu z postáv v aktuálne pripravovanom britsko-izraelskom seriáli Tetovač z Auschwitzu.

Zdroj: TS