Karin Ann spieva o horkosladkej životnej katarzii v novinke ‘bittersweet heartbreak’

Horúca ženská vychádzajúca rockstar– Jack Saunders, BBC Radio 1
Ikona LGBTQ+ komunity – Karin Ann kráča za svojou slobodou” Vanity Fair
Jej rázny prístup k alternatívnemu popu môže prekročiť zaužívané hudobné hranice”Forbes

Nová pop-rocková balada slovenskej speváčky Karin Ann s názvom ‘bittersweet heartbreak’ je príbehom o okamihu katarzie a o akceptovaní toho, čo je nám súdené, aj keď to znamená, že nám to na určitý čas zlomí srdce, aby to v konečnom dôsledku napokon náš život urobilo lepším. ”Skladba je o končiacom sa vzťahu a o okamihu, keď sa za týmto vzťahom ohliadnete späť a uvedomíte si, že ukončiť ho bolo to najlepšie, čo sa vám mohlo stať. Tá osoba a to dobré, čo ste spolu prežili, vám síce stále chýbajú, ale hlboko vo svojom vnútri viete, že ste neboli jeden pre druhého tou správnou voľbou… takže je to tak trochu horkosladký pocit,” dodáva Karin.

Vydanie singla sprevádza video, ktoré tvorí umelecká stop-motion animácia ručne písaných listov, neskôr vložených do obálky adresovanej ‘Olívii’.

Novinku ‘bittersweet heartbreak’ napísala Karin Ann spoločne so švédskym držiteľom ceny Grammy Martinom Terefe, ktorý je pod skladbou zároveň podpísaný aj ako producent. Martin Terefe pôsobí v Londýne a na konte má produkciu cenami Grammy, Brit a Juno ovenčených albumov Jasona Mraza, Jamesa Morrisona či KT Tunstall.

Karin Ann sa od debutu v roku 2020 postupne v krajine za krajinou stáva ikonou svojej generácie Z. Vďaka originálnemu autorskému i speváckemu rukopisu sa jej darí balasovať na pomedzí alternatívy a mainstreamu. Jej meno pravidelne skloňujú médiá svetového formátu ako Vogue, Forbes, MTV, ELLE, Marie Claire, Vanity Fair, Apple Music PROUD Radio či BBC Radio 1 vo Veľkej Británii, Nemecku, Taliansku, Poľsku, Česku, Maďarsku, Austrálii a v USA. Netají sa tým, že pred osobným úspechom uprednostňuje šírenie dôležitých posolstiev prostredníctvom hudby.

Priamočiaro kritizuje zastarané společenské stereotypy, otvára tabuizovanú tému duševného zdravia a aktívne podporuje boj za ľudské práva s dôrazom na práva žien a LGBTQ+ menšiny. Zisk zo svojho prvého koncertu venovala organizácii Amnesty International na podporu jej činnosti v boji za ľudské práva (2021). Zapísala sa do histórie ako prvá spomedzi slovenských umelcov, ktorú spoločnosť Spotify obsadila na svoj kultový billboard na newyorskom Times Square (2021). Jeden z jej najúspešnejších videoklipov babyboy bol ocenený nemeckou cenou Munich Music Video Award (2021). V tom istom roku sa stala Objavom roka v českej hudobnej ankete Žebřík. Vlani si ju skupina Imagine Dragons vybrala ako predskokanku na svoje turné, vystúpila tiež na koncertoch britského speváka YUNGBLUDa a absolvovala sériu koncertov s americkou hviezdou LP.

Po sérii výrazných úspechov v zahraničí trávi aktuálne čas prevažne v Londýne a v Los Angeles, kde si vybudovala svoje dve umelecké tvorivé základne. Popri hudbe sa venuje aj herectvu, tento rok stvárnila jednu z postáv v aktuálne pripravovanom britsko-izraelskom seriáli Tetovač z Auschwitzu. Jeden z najnovších úspechov si pripísala v máji tohto roka, kedy na prestížnom festivale Los Angeles Film Awards zvíťazila s videoklipom ‘if i fall for you’ v kategórii BEST MUSIC VIDEO v konkurencii videoklipov z celého sveta. Videoklip nakrúcala v úvode tohto roka v réžii americkej kreatívnej dvojice TUSK, ktorá spolupracovala tiež s hviezdnymi menami ako Camila Cabello či Alessia Cara.

Zdroj: TS