Karin Ann boduje v USA i Cannes. Jej videoklipy získali v uplynulom roku až sedem medzinárodných ocenení

Karin Ann vstupuje do nového roka so sériou medzinárodných úspechov, ktoré si pripísala na konto na sklonku roka 2023. Videoklipy mladej slovenskej speváčky získali v uplynulých mesiacoch až sedem ocenení na svetových festivaloch v USA i vo francúzskom Cannes. Najviac pritom bodoval jej aktuálny videoklip ,a stranger with my face‘.   

Ocenenia pre videoklip ‚a stranger with my face‘

Videoklip ‚a stranger with my face‘ si koncom minulého roka odniesol zlato z filmového festivalu New York Tri-State Film Festival a tiež z popredného svetového online filmového festivalu Top Shorts. Videoklip vysoko ohodnotila i odborná porota na festivale City Of Angels Women’s Film Festival v Los Angeles a zabodoval i na udeľovaní prestížnych cien Indie Shorts Awards v Cannes, kde sa prebojoval až do semifinále.

Americké režisérske duo TUSK poňalo vizuálne spracovanie skladby ‚a stranger with my face‘ ako dobový špionážny videoklip zasadený do Hollywoodu 50. rokov minulého storočia. Videoklip je príbehom mladej sekretárky Lune (Karin Ann) v hollywoodskom filmovom štúdiu, ktorá dostane za úlohu špehovať filmovú hviezdu Solanu (Ashley Moore) s cieľom zistiť pravdu o jej škandalóznych aférach s rôznymi mužmi, pričom odhaľuje, že aféry sú iba krytím Solaninej, v danej dobe veľmi tabuizovanej, skutočnej sexuálnej identity. Otvorený záver príbehu dostal rozuzlenie v nadväzujúcom hudobnom videu ‚favorite star‘. Oba klipy sa natáčali v Prahe a v hlavných úlohách sa popri Karin Ann predstavili americkí herci Gus Kenworthy a Ashley Moore.

Zaujímavosťou je, že pod piesňou ‚a stranger with my face‘ je ako koproducent podpísaný tiež Randy Jackson – ikona amerického hudobného priemyslu a jeden zo zakladajúcich členov poroty šou American Idol (pôsobil v porote American Idol v rokoch 2002-2013).

Ocenenia pre videoklip ,if i fall for you‘

Karin Ann zbierala vlani úspechy tiež s klipom ,if i fall for you‘, ktorý zabodoval v prestížnych The Telly Awards, kde dosiahol na bronzovú priečku v kategórii Najlepšie hudobné video. Ocenenie The Telly Awards sa v USA udeľuje už od roku 1979 a stoja za ním mnohé z najrešpektovanejších reklamných agentúr, televíznych staníc, produkčných spoločností a vydavateľov z celého sveta.

Videoklip ,if i fall for you‘ obdržal tiež sošku akadémie Los Angeles Film Awards (LAFA) za Najlepšie hudobné video. Los Angeles Film Awards (LAFA) je medzinárodné ocenenie udeľované na mesačnej báze filmárom z celého sveta s cieľom pomôcť naštartovať kariéru nádejným talentom v oblasti kinematografie a zviditeľniť ich projekty.

Karin Ann

Karin Ann si od svojho debutu v roku 2020 vybudovala v Európe meno ako ikona Generácie Z. Aktuálne zbiera prvé úspechy a pozitívne reakcie od publika v USA, kde v závere minulého roka odohrala svoje dva koncertné debuty v New Yorku a Los Angeles. Je držiteľkou ocenenia Žebřík v kategórii Objav roka a objavila sa i v dvoch širších nomináciách na Ceny Anděl. V roku 2021, teda iba rok po svojom debute, sa zapísala do histórie ako prvá spomedzi slovenských umelcov, ktorú spoločnosť Spotify obsadila na svoj kultový billboard na newyorskom Times Square. Svoju hudbu a videoklipy tvorí prevažne v Los Angeles a v Londýne. Popri hudbe sa venuje aj herectvu, v roku 2023 stvárnila jednu z postáv v pripravovanom britsko-izraelskom seriáli Tetovač z Auschwitzu.

Prehľad spomínaných ocenení:

Zdroj: TS