Karel Gott s dcérou Charlottkou pokrstili narodeninový 15CD komplet singlov 4CD najväčších hitov sa za 4 dni predaja pozlatilo!

Včera popoludní v priestoroch Rádia Impuls v pražských Holešoviciach pokrstil Karel Gott svoje dve nové narodeninové CD kolekcie, ktoré mapujú jeho single a najväčšie hity z priebehu šiestich dekád oslnivej hudobnej kariéry. Oba komplety Karel Gott  80/80 Největší hity z let 1964–2019  (4CD) a Karel Gott Singly – 300 písní z let 1962–2019 (15CD-box) obsahujú i jeho aktuálny hit s dcérou Charlotte Ellou Srdce nehasnou. A práve Charlottka sa stala krstnou mamou oboch kompletov, ktoré pri príležitosti 80. narodenín legendárneho českého speváka vydal Supraphon.

Miloš Skalka, ktorý spolu s Karlom Gottom kompilácie zostavoval, uviedol: „Myslím si, že je to absolútne unikátny projekt, pretože si nepamätám, že by niekomu u nás či vo svete vyšlo 300 singlových nahrávok v jednom boxe. Navyše v takom nádhernom prevedení! To si žiada o zápis do Guinessovej knihy rekordov.“

„Je to pre mňa neuveriteľný pocit mať taký veľkolepý komplet 300 piesní. A som hrdý, že môžem povedať, že neobsahuje ani jednu, ku ktorej by ma niekto niekedy donutil. Za tie roky som si overil, že sa nedá dopredu určiť, či tá – ktorá pesnička bude u poslucháčov úspešná. To sa nedá naplánovať. Dôležité je, aby pieseň obsahovala určitú iskru, ktorá preskočí smerom k poslucháčom. Som veľmi pyšný, že mnohým mojim piesňam sa to podarilo. Dodáva mi to odvahu hľadať a nachádzať ďalšie nové piesne,“ dodal na margo unikátneho projektu Karel Gott. 

Supraphon vydal jubilejné kompilácie najúspešnejších piesní Karla Gotta z celej doby jeho skvelej kariéry v pôvodných verziách s novo remasterovaným zvukom 14. júna 2019 – teda presne mesiac pred 80. narodeninami zlatého slávika.

15CD-box SINGLY: https://karelgott.lnk.to/Singly300PisniZLet1962-2019
4CD 80/80 NEJVĚTŠÍ HITY: https://karelgott.lnk.to/8080NejvetsiHity1964-2019

Zdroj: SUPRAPHON a. s.