Kapele Pavol Petrik & Band išlo pri fotení o život!

Pavol Petrik & Band uvedie v najbližších dňoch na trh nový singel s názvom Rieka. Popri nahrávaní v štúdiu stihla partia mladých hudobníkov nafotiť aj sériu promo fotografií, ktoré súvisia s faktom, že do kapely pribudol nový člen – gitarista Braňo Kociov.

Svoj stan rozložila kapela v bývalej košickej plavárni. Keďže tento objekt je dvadsať rokov mimo prevádzky, musel Pavol Petrik absolvovať kompletnú tortúru papierových vybavovačiek. Jeho námaha však stála za to, lebo po pár dňoch mal všetky formality potrebné k vstupu do areálu úspešne za sebou. „Keď sme videli fotografie plavárne na internete, povedali sme si, že takýto interiér by bol pre náš zámer ideálny. Hoci sme mali vybavené všetky žiadosti, pred vstupom sme ešte museli podpísať reverz, že v objekte sa budeme pohybovať na vlastnú zodpovednosť. Človek, ktorý nás doprevádzal, nás upozornil, že ak nebudeme dodržiavať jeho pokyny, môžeme naraziť aj na životu nebezpečné miesta. Okrem toho, povolenie sme dostali iba šiesti, aby sa znížilo riziko úrazu,“ uviedol P. Petrik a dodal, že najviac pozornosti musel venovať rozbíjaniu sklenenej tabule, aby lietajúce črepy nikoho nezasiahli.

S fotením pod umeleckou taktovkou Jána Varcholu začali Pavol Petrik & Band o desiatej doobeda s tým, že na plavárni sa plánovali zdržať maximálne hodinu a pol. Ich seansa sa nakoniec pretiahla do pol siedmej, no P. Petrik bol s výsledkom nad mieru spokojný. „Nechceli sme „slovenské“ fotografie a o to viac nás teší, že J. Varcholovi sa podarilo vystihnúť naše pocity naozaj absolútne autenticky,“ zdôraznil P. Petrik.

Voľba priestorov dýchajúcich nostalgiou nebola v prípade kapely náhodná. Zámerom štvorice Pavol Petrik, Róbert Szeman, Tibor Greškovič a Braňo Kociov bolo prostredníctvom fotografií zvýrazniť skutočnosť, že identita bandu stojí na pevných základoch, s ktorými, na rozdiel od iných projektov, nepohne ani kategoricky nekompromisný čas. „Hoci v názve kapely je moje meno, podstatný je pre mňa tím. Našim zámerom bolo zdôrazniť, že tvoríme jeden pevný celok a z toho dôvodu sme si dali záležať na tom, aby každý z nás bol pri fotení rovnako výnimočný. Preto sa napr. všetci ťaháme o mikrofón alebo spolu stojíme na štartovacích blokoch. Myslím si, že odkaz našich fotografií je jasný, plus sme radi, že J. Varchola im pridal aj umeleckú hodnotu,“ vysvetľoval P. Petrik.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET