Kapela Vees bude krstiť s mrtvou mačkou.

Kapela Vees bude na Flédě křtít nové písně – a to velkolepě. Za přítomnosti My Dead Cat, Sváči – bubeníka Please the Trees, Mardoši z Tatabojs, Depakine Chrono a Wild Sticks. Megalomanský křest navštíví ještě České Budějovice a pražské Roxy. Nové EP Golden Preview, které Vees křtí, poskytl zadarmo k poslechu a stažení nejprogresivnější český online obchod s hudbou Supraphoneline.cz

Indie/rock’n’rolloví Vees jsou z Českých Budějovic a fungují od roku 2006. Jejich koncerty jsou energické, táhne je dopředu šlapající rytmika a divoká kytara; sami se považují za „naprosto nevykalkulovanou retro kapelu“. Vees stihli vydat už EP Johny Moon  (2010), následované debutovým albem Foe Dry (2011 mp3, 2012 vinyl) – vše na X production. Na deskách spolu s kapelou spolupracovali například  Moimir Papalescu, Tuzex ze Sunshine, či Sičák z The Pooh.

Jako hosté přímo na pódiu vystoupí bubeník Sváča, Mardoša, Depakine Chrono i bubenické uskupení Wild Sticks, kteří všichni zahrají spolu s Vees několik písniček.

V roli supportu se kromě Depakine Chrono objeví oblíbení My Dead Cat, kteří rovněž představí na koncertě svoje novinky. Nedávno nahráli novou desku Shortcut to Hell, kterou budou lisovat na vinyl. V létě pak svůj indie-kytarový hardcore představí na festivalu Pohoda.

Program večera: My Dead Cat –> Depakine chrono –> VEES s hosty –> DJ Mardoša

Vees – https://vees.bandcamp.com/
My Dead Cat – https://www.mydeadcat.cz/
DJ Mardoša

Depakine Chrono – https://bandzone.cz/depakinechrono

24. 04. 2013
Fléda club, Brno
FCB: https://www.facebook.com/events/474274612626060/

Zdroj: Fléda