Kapela Trilobeat pripravuje druhy album.

Po vydaní debutu v roku 2019 kapela Trilobeat absolvovala turné po Slovensku, kde prezentovala inštrumentálny džez, progrock i pop ktorý formácia prepája svojim vlastným univerzálnym jazykom. Momentálne však je formácia naplno zahĺbená do tvorby nových kompozícií a avizuje tak ďalší album.

„Obdobie karantény sme tak ako mnohí iní interpeti na celom svete využili na upratanie nápadov a práci na novom materiáli, ktorý bude tvoriť tento krát koncepčný album. Akým smerom sa budeme uberať sme predviedli v karanténnon live videu, kde sme variovali tému skladby 7 viet z nášho debutového CD. Naše predstavy o tvorbe a symbióze v kapele sa spojili, usadili a začali sme pilne pracovať, dokonca aj na diaľku nakoľko náš basgitarista pôsobí v inom meste Slovenska. Momentálne máme vybraných a pripravených cca 35 minút nového materiálu, a postupne pribúdajú ďalšie nápady“ objasňuje skladateľ Jakub Mikula. Nosnú tému avizovaného diela kapela čoskoro verejne odprezentuje singlom, ktorý nové smerovanie odhalí a zadefinuje.

„Čo sa dalo sledovať už na posledných koncertoch, bolo smerovanie k úzkemu prepojeniu vizuálnch prvkov s hudbou. Chceme napredovať a novým albumom posunúť úroveň našich koncertov ešte ďalej, zabezpečiť návštevníkom komplexnejší audiovizuálny zážitok a taktiež pokračovať v spoluprácach so zaujímavými umelcami, ako tomu bolo i na prvom albume, kde sme sa spojili s maliarkou a tatérkou Andreou Kopeckou“. vysvetľuje basgitarista Norbert Neuschl, ktorý je autorom live vizualizácií.

Počas svojej dvojročnej existencie sa kapela Trilobeat úspešne prezentovala naživo. Predstavila sa ako hosť na turné Ľudových Mladistiev a tiež na krste ich CD v Štúdiu 1 Slovenského rozhlasu. Fanúšikov si v minulom roku získali aj na akcii Jazz Fest. Po vynútenej koncertnej pauze kapelu budete môcť najbližšie vidieť:

17.7. – Slovenské Alternatívne Leto
15.8. – Zvuk for Štiavnica

Hudobný projekt Trilobeat vznikol v roku 2017. Skladateľ Jakub Mikula stavia atmosféru skladieb na klavírnych kompozíciách, tie sú dopĺňané melodikou priečnej flauty a vokálom Kataríny Mikulovej. Rytmiku kapely tvoria na basgitare Norbert Neuschl (King Shaolin, Celeste Buckingham) a na bicích nástrojoch Marek Sasko (Horehigh, Matěj Vávra Band, Genius Locci).

Informoval PR Manažér Michal Neffe