Kapela TALKSHOW bude svoj ďalší album nahrávať v Red Bull Studios!

V apríli 2008 vydala indie-rocková kapela svoj prvý singel Try a po necelých dvoch rokoch fungovania sa stala nutnou súčasťou našej indie gitarovej scény. Slovenská skupina TALKSHOW pochádza z Bratislavy.

Za svoju kariéru stihli doposiaľ pobehať okrem slovenských festivalov Pohoda, Grape a Waves aj české festivaly Rock for People, United Islands of Prague, Colours of Ostrava alebo rakúsky On the Rocks. Popri SK-CZ tour s domácimi kapelami ako Billy Barman, Swan Bride ci Lavagance, kapela absolvovala aj svoje prvé európske tour s rakúskou kapelou Steaming Satellites. Talkshow ako jedinú východo-európsku kapelu zaradil do svojho lineupu dokonca aj najväčší showcaseový festival SXSW v americkom Austine, TX.

Po úspechu debutového eponymného albumu z roku 2009, ktorým zaujali nielen fanúšikov, ale aj kritikov, vydali v októbri 2013 nemenej výrazný a čoraz obľúbenejší album Kunst. Sami o sebe hovoria, že ich pri tvorbe najviac ovplyvnili kapely ako Depeche Mode, Kasabian, Radiohead alebo Blocparty. To muselo zaujať okrem ich verných fanúšikov aj britských The Horrors, ktorý si ich pár rokov dozadu vyžiadali ako predskokanov na svoj koncert vo Viedni.

MF_140815_RedBull-TourBus-Grape_0281_resize

Chlapci z TALKSHOW sa skrátka už po necelých 2 rokoch fungovania predrali do popredia domácej alternatívnej scény a dnes patria k samotnej špičke. O tom svedčí aj fakt, že dostali príležitosť nahrávať svoj tretí album v Red Bull Studios v Amsterdame.

Red Bull Studios je koncept profesionálnych nahrávacích štúdií, ktoré slúžia ako kreatívny priestor venovaný hudbe. Zameriava sa na podporu hudobníkov tým, že im poskytuje prístup k nahrávaniu. Muzikanti naprieč celým spektrom žánrov a štýlov okúsili pohodlie štúdií a ich najmodernejšie záznamové zariadenia. Vďaka špičkovo vybaveným profesionálnym štúdiám v New Yorku, Kodani, Amsterdame, Londýne, Los Angeles, Aucklande, Cape Towne, Copenhagene, Madride, Networku, Paríži, Sao Paule a Tokyu ponúkajú kapelám možnosť nahrať plnohodnotný album vrátane proma či videoklipu.

V amsterdamskom Red Bull Studios sa zvykne zdržiavať okrem jazzových experimentalistov Jungle By Night alebo rappera Mr. Probz napríklad aj speváčka Szjerdene, ktorá tu zvykne pracovať na svojich veciach spolu s downtempovým pánom umelcom Bonobom.

IMG_4743

Kapela má na konte aj niekoľko výnimočných videoklipov, spomedzi ktorých za zmienku stojí napríklad jeden z najdrahších slovenských videoklipov k piesni These Lights, ktorý nasadil do svojho vysielania európsky kanál MTV alebo videoklip k piesni Shadows, ktorý kapela nahrávala dva dni vo viedenskom Prátri. Práve v Red Bull Studios v Amsterdame by mal vzniknúť ďalší videoklip. Ku ktorej piesni z nového albumu to bude, uvidíme po ich návrate v druhej polovici októbra.

Prenes sa s Talkshow do Amsterdamu prostredníctvom live blogu na www.redbull.sk/talkshow. Od 5. do 9. októbra budú chalani pridávať aktuálne správy, videá a fotky zo svojho pobytu v Red Bull Studios (a iné zaujímavé zážitky z Amsterdamu!).

Nevieš sa dočkať, čo prinesú chalani z Amsterdamu? Dobrá správa: Práve dnes (utorok 29.9.2015) vychádza úplne nový singel Hurricane digitálne na Deezer, Itunes, Spotify, Google play atď. (https://www.deezer.com/album/11291794)

Pesnička vznikala na dvoch miestach: v Bratislave a v americkom Austine počas účasti kapely na najväčšom showcase festivale na svete SXSW a o jej finálnu podobu sa chalani postarali v Pulp studio.

„Hurricane je o nás, našej generácii – o mladých ľudoch a o tom, aby sa nikdy nevzdávali svojich ideálov a stále si šli za nimi“ dodáva spevák kapely Andreas. O artwork singlu sa postarali Andrej Kiszling a Peťa Kemková, ktorí sa inšpirovali trashovou kultúrou kalifornských nineties.

Oficiálne linky kapely:
www.tlkshw.sk
www.facebook.com/talkshowmusic
www.twitter.com/talkshowmusic
www.instagram.com/tlkshw

Zdroj: Red Bull