Kapela Rybičky 48 vydáva nový singel Goodbye, ktorý natočila s kamarátom Marekom Ztraceným.

Kapela Rybičky 48, obľúbená všetkými rockovými generáciami, prichádza s niekoľkými novinkami. Spoločne s Marekom Ztraceným predstavuje skupina pieseň Goodbye o priateľstve, smrti a radosti zo života. „Je to takovej pěknej popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény,“  hovorí frontman Kuba Ryba. Singel Goodbye dostal vizuálnu podobu od skúseného režiséra Ondřeje Kudyna. Druhou novinkou od Rybičky 48 je song MY, ktorý skupina venuje fanúšikom, za 18 rokov podpory a inšpirácie. Legendárna česká rocková kapela, momentálne pod vydavateľstvom Universal Music, pozýva na Rockový reparát, ktorý prebehne 4.decembra 2021 v O2 aréne.

Skladbu Goodbye popisuje frontman skupiny Kuba Ryba ako song o priateľstve, smrti, starobe, radosti zo života a zmierení sa so smrťou. „Je to po delší době vážnější písnička. Na spolupráci si vždycky vybíráme lidi, se kterýma nám je dobře. Marka známe dlouho a víme, že si ze sebe umí udělat srandu. Viz jeho role v našem starším klipu Správný chlapi. Já mu v klipu už taky hrál, a tak přišla na řadu společná píseň. Navíc tohle je takovej pěknej popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény. Marek si tam napsal i jednu ze slok. Mám radost, že se do songu zapojil i po tvůrčí stránce.“  Hovorí aj o prepojení s Marekom Ztraceným.

Spevák a textár Marek Ztracený potvrdzuje, že sú so skupinou z rovnakého cesta „Kluci z Rybiček jsou moji kamarádi a moje oblíbená kapela, který fandím. Tak nějak vedle sebe na fesťácích dospíváme a stárneme. Už dýl jsme mluvili o tom, že něco zkusíme dohromady. Kuba byl rychlejší a složil tuhle krásnou věc, kam já doplnil jednu sloku. Od začátku se mi líbila a mimochodem mezi tím, co mi ji Kuba poslal, a kdy jsme ji nahráli ve studiu, uběhlo zhruba 48 hodin. Bylo to spontánní a strašně fajn. Těším se, až si ji někdy zazpíváme dohromady na koncertě!“ Marek Ztracený. 

Videoklip kompletne zastrešila dvojica  Kudyn (réžia) – Brejška (námet). Po dlouhé době jsme nepsali scénář klipu. Oslovil nás nápad Ondry Brejšky (Poetika) o dvou důchodcích, kteří zdrhnou z důchoďáku a zavzpomínají na mladý léta. Režie se ujal Ondřej Kudyn a bylo velkou parádou, že do toho šli oba herci, které jsme si na ty role vysnili – Václav Knop a Oldřich Navrátil. Moc milí pánové a pořád veselí. Je radost se koukat na jejich herecký um. My jsme těmto hereckým gigantům nechali prostor a kapela společně s Markem se tam objeví jenom v epizodní roli,“ popisuje Kuba Ryba, ktorý so svojou skupinou a hercami natáčal v rôznych kútoch Prahy klubu Goldfingers. 

Pre Ondřeje Kudyna to je podľa jeho slov splnený sen. S Václavem Knopem a Oldřichem Navrátilem se pracovalo samo, v podstatě jsem nemusel nic dělat. Byli ochotní udělat cokoli jsme měli v námětu a občas i víc z vlastní iniciativy, nastavili mi vysoko laťku,“ komentuje spolupráci režisér Kudyn. „Nebáli se vycházet z komfortní zóny, a byli strašně vstřícní a milí. Václav mi dokonce pomáhal i s režií což mě bavilo nejvíc, a taky jsem zjistil, že se mám sakra co učit,“ uzatvára režisér. 

Rybičky 48 feat. Marek Ztracený – Goodbye
Autoři:Jakub Ryba, Marek Ztraceny
SRC:CZUM72000651
(P) 2020 Universal Music

Čo sa týka piesne MY, tá je pozvánkou na koncert do O2 arény 4. decembra 2021. „Rozhodli jsme se, že songem MY dáme dárek našim fanouškům, kteří nás už osmnáct let podporují a dávají naší muzice smysl. Klip jsme točili na jarním halovém turné a letních koncertech a je zároveň pozvánkou na náš Rockový reparát, který se uskuteční 4.12. 2021 v O2 areně. Pod tímto klipem je podepsán Martin Kolembář,“ približuje manažér skupiny  Martin Řehoř. 

Rybičky 48 – My
Autoři: Jakub Ryba, Marek Ztraceny
ISRC: CZUM72000652
(P) 2020 Universal Music

https://www.rybicky48.cz
https://www.instagram.com/rybicky48/
https://www.facebook.com/rybicky48/

Zdroj: TS