Kapela Roksound krstila nový live album.

Večer plný dobrej muziky sa uskutočnil 9. novembra 2013 v Humennom. Nový album kapely Roksound – Live In V3SOUND STUDIO – uviedli do života príznačne v rovnomennom Live-Clube. Hosťom na krste bola bardejovská punková skupina Datum Vyroby. 

Album bol nahratý v štúdiu V3SOUND v  Hrabušiciach, je to live album nahratý ako klasický koncert , len bez divákov. Album obsahuje 8 skladieb, po prvýkrát tu okrem klasických anglických pesničiek nájdeme aj jednu skladbu v slovenčine.

rocksound krst

Kapela si na túto veľkú udalosť pozvala dvoch krstných rodičov. Jedným z nich bol Pavol Fecík – zvukár  a producent štúdia, kde sa album natočil. S týmto pánom sa chlapci dobre poznajú, spolupracoval s nimi aj na ich prvom EP. Spolu s ním album pokrstila aj Andrea Rimová, mladá spisovateľka z Medzilaboriec, blízka kamarátka a veľká fanynka Roksoundu.

Samotný krst si chlapci vymysleli veľmi originálne – krstilo sa na zrkadle. Vysvetlenie? „Zrkadlá vraj prinášajú šťastie. Vidíme sa v nich vďaka svetlu a nositeľom svetla je oheň.  Ako prvé nás napadla horiaca sviečka. A páčilo sa nám spojenie zrkadlo, svetlo a vosk. Vo svete sa často používa spojenie Panoptikum – to je voskové múzeum alebo múzeum zrkadlových javov a zbierka zaujímavostí, predmetov.“

Album sa dá zakúpiť mailom na webe www.roksound.com  alebo osobne na koncerte.

rocksound titulka albumu

Zdroj: Roksound