Kapela Pipes and Pints chce podniknúť dobrodružnú cestu za nahrávaním nového albumu!

Za relativně krátkou dobu si stihli vybudovat respekt u nás i v zahraničí, dostali se do nejlepších časů prestižních festivalů a na titulní stránky časopisů, převzali sošku žánrového Anděla a dokonce dokážou vyprodávat vlastní koncerty v západní Evropě.

Nyní se chce česká punk-rocková kapela Pipes and Pints posunout ještě dál a splnit si sen: podniknout cestu do slunné Kalifornie, kde je původní domov jejich zpěváka, natočit tam nové album s renomovaným producentem Ronnie Kingem, společně si zasurfovat a zároveň tam nasbírat kontakty na uspořádání koncertního turné v příštím roce.

A k tomu hudebníci potřebují pomoc svých fanoušků. Na crowdfundingovém serveru Hithit shánějí peníze k tomu, aby se mohli na dobrodružnou cestu vydat. „Kapela je pro nás rodina a součást života. Chceme vyrazit do domovské Kalifornie našeho zpěváka Mikea a zachytit jeho kořeny a smíchat je s naší evropskou melodikou a drivem. To vše pak hodláme otisknout na album, které nás, jak věříme, posune zase dál,“ popisuje dudák Vojta Kalina z Pipes and Pints.

video pro Hithit namluvila herečka Jana Štěpánkováhttps://youtu.be/08IwWAUMhgQ
link na HitHitwww.hithit.com/pipes

I proto hudebníci, jejichž zvuk od ostatních punk rockových souborů odlišují skotské dudy a nakřáplý hlas potetovaného amerického frontmana, nechtějí ponechat nic náhodě. Rozhodli se oslovit renomovaného producenta Ronnie Kinga, který dělal nahrávky, na kterých vyrůstali. V portfoliu má kapely jako Rancid, The Offspring, No Doubt nebo rapery Tupaca či Snoop Dogga. „Ronnie má o produkování zájem a naše hudba se mu líbí. Proto sháníme finance na pokrytí jeho honoráře, ale i cesty a pronájmu kvalitního studia. Doufáme, že nás v tom naši fanoušci nenechají a půjdou do toho s náma,“ doplňuje basák Ondra Balvín.

Cílová částka, na kterou kapela míří, je 500 000 korun. Pro fanoušky, kteří se Pipes and Pints rozhodnou podpořit, si skupina připravila celou řadu odměn. Mezi ty nejzajímavější patří třeba tetování od celé kapely, jejich hudební nástroje, osobní předměty muzikantů, hraní na zahradní party, možnost zazpívat si se skupinou na velkém fesťáku nebo dokonce i propocené koncertní trencle a ručník zpěváka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Pro dobrodruhy nabízíme absolvovat celou cestu do Kalifornie s kapelou nebo s námi strávit koncertní víkend,“ vyjmenovává Kalina a doplňuje, že lidé budou moci cestu sledovat díky videím a fotografiím na facebooku a prožít tak road trip s muzikanty alespoň virtuálně.

Ještě před odletem do USA čeká na Pipes and Pints podzimní evropské turné po Francii, Španělsku a Německu společně s francouzskou gore’n’roll kapelou Banane Metalik, jejíž potetovaní hudebníci mixují hardcore punk s kontrabasem. Po měsíčním hraní, které začíná v říjnu, se muzikanti v listopadu přesunou na česká a slovenská pódia. Během dalšího měsíce navštíví například Prahu, Brno, Ostravu, Bratislavu nebo Košice.

Podrobnější rozpis koncertů lze nalézt zde: https://www.pipesandpints.com/concerts

Zdroj: BrainZone Promotion