Kapela P.O.H. uvádza svoj nový klip k piesni „Nechaj ma ísť“

P.O.H. je slovenská folk-rocková kapela pochádzajúca z Dolného Kubína, ktorej vznik sa točí okolo roku 2008. Jej členmi sú Peter Kofo Kováč (sólový spev, gitara), Tomáš Minďaš (sólová gitara, vokály), Ivan Márer (basgitara, vokály) a Roman Juráš (bicie, perkusie). V tomto zložení si prešli mnohými koncertmi, či už na klubových pódiách alebo menších i väčších festivaloch v SR aj ČR.

Nový klip je k pesničke  – Nechaj ma ísť, tá je ako zvyčajne, hudobne a textovo Kofovým nápadom. „On sám sa radí k autorom, ktorí len veľmi neradi verejne odkrývajú detaily vlastného tvorivého procesu, v slabších chvíľach (ako v tomto prípade) nanajvýš zvykne spomínať inšpiratívne nočné tiene prebúdzané buchnutím dverí posledných opozdilcov, vtedy sa hranice medzi vlastnou intimitou a fikciou rozplývajú“, hovorí gitarista.

Tato skladba pred konečnou verziou prešla niekoľkými variantmi a rukami, tentokrát nie len zvyšku P.O.H.. Nahrávala sa totiž v banskobystrickom štúdiu PJ SOUND STUDIO u Petra Dobríka a ten jej dal výrazne nový producentský imidž – aranžérsky, ale aj (ako čerešničku na torte) analógový zvuk.

PJ SOUND STUDIO sa zároveň točili zábery do klipu, pričom réžiu, kameru a strih mal pod palcom Boris Gomolčák, osvedčený už z predchádzajúceho klipu Vrátiť sa. Iste, výsostné právo konečného hodnotenia má jeho veličenstvo divák, no samotná kapela je s pozitívnymi emóciami jeho vizuálneho spracovania úplne stotožnená. Nota bene, ak text pesničky je skôr serióznym zamyslením sa nad témou pochopenia či nepochopenia raz a navždy vyslovených slov…

„Celé dva dni nahrávania boli jednou veľkou jazdou“, povedali chalani z kapely.

Zdroj: TS: PJ SOUND STDIO A P.O.H.