Kapela NOCADEŇ odohrala v Bratislave skvelý koncert a prevzala si dve zlaté platne od vydavateľa

Košická kapela NOCADEŇ získala naraz dve zlaté platne za predaj svojich albumov. Na koncerte v bratislavskom klube Randal, ktorý sa uskutočnil v sobotu 28. mája ich odovzdala zástupkyňa vydavateľstva Warner Music. Úspešným predajom sa pýši siedmy štúdiový album Auróra, pre ktorý je zlatá platňa už druhým významným ocenením. Album z roku 2019 totiž získal v nasledujúcom roku cenu českej hudobnej akadémie Anděl v novej kategórii Najlepší album a stal sa tak historicky prvým víťazom v tejto kategórii. Koncom minulého roka vyšiel album aj na vinyle.

A práve albumu Auróra bol prispôsobený bratislavský koncert, v rámci ktorého Rasťo Kopina, Róbert Kopina, Peter Gufrovič a Boris Mihálik ponúkli návštevníkom najväčšie hity z tejto platne. Nechýbali tak živé verzie piesní Svitanie, Domino, Architekti šťastia, Labyrint a samozrejme titulná Auróra.

Druhú zlatú platňu si Nocadeň prevzali za výberový album Introspekcia (2017), ktorým rekapitulovali vtedajších 20  rokov na hudobnej scéne. Pochádza z neho singel Čítaš mi z pier s hosťujúcou speváčkou Linou Mayer, špeciálne semiakustické verzie hitov HavranV nás a kompletný prierez dovtedajších hitov kapely.

Vydavateľstvo už malo pre Nocadeň zlaté platne prichystané dlhší čas, čakalo iba na ten správny moment, kedy sa kapela bude môcť znova vrátiť na koncertné pódiá a ocenenia si slávnostne prevziať z rúk Renáty Tomášovej: „Teším sa, že ste konečne mohli vyjsť na pódium a zahrať si, a ja som mala tú možnosť vám predať tieto úžasné zlaté platne. Ďakujeme, že ste v našom vydavateľstve Warner Music.“ 

Ďakujeme, že môžeme byť v tomto vydavateľstve. Konečne sa cítime ako doma,“ zareagoval Rasťo Kopina a zároveň dodal „Posledné dva pandemické roky sme trénovali hlavne našu trpezlivosť, v podstate aj tento akt odovzdania Zlatých platní bol skúškou našej trpezlivosti. Ale na to sme si za 25 rokov na scéne už zvykli. Sme bežci na dlhé trate, a preto máme vytrvalosť v našej DNA.“

Zdroj: TS
Foto: Katka Orešanská