Kapela Neznámi predstavuje svoj nový príjemný country song.

Kapela NEZNÁMI vznikla v roku 1999 a je jednou z najdlhšie pôsobiacich skupín vo svojom žánri. Od svojho vzniku sa kapela snaží tvoriť autorské skladby. V roku 2021 oslavuje 22 rokov pôsobenia na slovenskej country scéne. Počas svojho pôsobenia získali aj niekoľko prestížnych ocenení a jej členovia spolupracovali s rôznymi umelcami na Slovenskua v zahraničí. Známa je spolupráca s americkým spevákom Willie Jonesom v rokoch 2011 a 2012 , keď odohrali niekoľkospoločných koncertov na Slovensku, v Čechách , Poľsku a v Nemecku.

Od konca roku 2012 účinkuje kapela v ustálenom zložení a prezentuje sa prevažne autorskou tvorbou , ktorú sa podarilo vroku 2015 zaznamenať na oficiálne vydaný album – Čas uvidí vo vlastnej produkcii . CD s 9-timi výlučne autorskýmiskladbami od Jara Rakaya, Jara Šima a Milana Benkoviča znamená veľký posun a kapela v tom istom roku úspešne reprezentuje Slovensko na najväčšom európskom country festivale Piknik Country a Folk MRAGOWO v Poľsku.

V roku 2018 bola kapela NEZNÁMI zaradená do Country hudobnej siene slávy Petra Dulu -Hall of Fame.

V roku 2019 sa NEZNÁMI opäť úspešne prezentujú na medzinárodnom festivale CZYSTE COUNTRY v Poľsku vmeste WOLSZTYN, ktoré organizuje najznámejší poľský country spevák Michael Lonestar.

Zaujímavosťou kapely je nástrojové zloženie, kde sa elektrická gitara doplĺňa s akustickou rezofonickou gitarou- dobrom a pedal steelom a takisto spevy, kde sólovo spievajú až členovia kapely čo sa prelína aj do harmonických vokálov.

V roku 2019 prichádza do kapely Pavol Mazúr na elektrickú gitaru v roku 2020 po odchode so skupiny POUTNÍCI PeterMečiar na pedal steel guitar a tým kapela dostáva vynovený zvuk.

Koncom roka 2020 NEZNÁMI nahrali niekoľko nových autorských skladieb ku ktorým sa točí popri nahrávaní aj video. Vsúčasnosti kapela tvorí skladby , kde sa autorsky podieľajú všetci členovia kapely.

NEZNÁMI:
Jaroslav Šimo – spev, akustická gitara, booking
Jaroslav Rakay – spev,basová gitara
MilanBenkovič – spev, dobro, lapsteel
Pavol Mazúr– el. gitara
Peter Mečiar – pedal steel guitar, banjo
Vladimír Pilek – bicie nástroje
Ivan Benkovič – el.gitara, banjo, pedal steel
Mário Rais – zvuk 
Ladislav Dlhý – logistika, support

OCENENIA a ÚSPECHY:
Počas pôsobenia kapela získala niekoľko ocenení, napr.:
2000 – 3.miesto na Slovenskej Trampskej Porte v Trenčíne
2002 – 1.miesto – Pódium nádejí na festivale Country Mlyn
2006 – 2.miesto – Cena poroty a 1.miesto – Cena divákov – Beskydské folkování , Frýdlant nad Ostravicí /CZ/
2008 – 1.miesto – autorská súťaž na festivale Drotária v Turzovke
2009 – 2.miesto – prehliadka hudobných skupín Turzovský vrabčiak, Turzovka
2009 – PORTA 2009 – Cena mesta v súťaži festivalu PORTA v Ústí nad Labem /CZ/
2010 – Stodola Michala Tučného 2010 – 1.miesto a Cenu Michala Tučného , Hoštice /CZ/
2011 – Association Main Scene Of Country Music 2011 – cetifikát za prínos do country hudby, Vsetín /CZ/ 2011 – 2012 – účinkovanie so spevákom Willie Jonesom (USA) na Slovensku v Česku, Poľsku a Nemecku 2015 – PL-účinkovanie na medzinárodnom festivale Piknic Country a Folk MRAGOWO
2018- Country hudobná sieň slávy Petra Dulu– Hall of Fame
2019- PL-účinkovanie na medzinárodnom festivale CZYSTE COUNTRY WOLSZTYN

Zdroj: TS